Duizenden1dag: Vlammende tosti met gehakt

vrijdag 5 augustus 2016

Vlammende tosti met gehakt

Al een hele tijd geleden verzon ik dat een pittige tosti met gehakt wel eens heel lekker zou kunnen zijn. Op de een of andere manier kwam het er toch steeds niet van het te maken. Best vreemd want ik ben nogal een tostifreak en er komt hier minstens 1 keer per week een tosti op tafel,

Er staan al diverse varianten op mijn blog zoals die met ossenworst; tomatentapenade en geitenkaas; pesto, kaas en rivierkreeftjes; kaassaus en met tonijn

Afgelopen weekend moest ik weer denken aan de tosti met gehakt. Het lekkere brood dat ik in gedachten had was op en ik vond gewoon brood niet leuk op de foto (het leven van een foodblogger is niet altijd gemakkelijk...). Ik kocht toen maar kleine,nog af te bakken ciabattabroodjes, maar je zou het ook prima met een grote afbakciabatta kunnen doen.
Ik had vrij veel gehakt (250 gram) en hield nog een flinke portie over. Die heb ik de volgende dag in een portie gebakken rijst met groenten gebruikt. Voortaan maak ik dus een dubbele portie als ik deze tosti's maak, want dat was echt een topidee, al zeg ik het zelf. In het recept heb ik de hoeveelheden aangepast naar een passende hoeveelheid gehakt voor 2 broodjes.De hoeveelheden komen allemaal niet zo krap, dus stop er vooral in wat je zelf lekker vindt.

ciabatta tosti met gehakt


Vlammende tosti met gehakt


IngrediĆ«nten voor 2 tosti's 

 • 2 afbak ciabatta´s (de eenpersoons broodjes)
 • 150 gram lamsgehakt (of rundergehakt)
 • plakjes kaas
 • 0,25 puntpaprika
 • 1 klein sjalotje
 • 1 teentje knoflook
 • 0,25 theelepel sambal badjak
 • peper en zout
 • snuf gerookte paprikapoeder (pittig)
 • snuf grillkruiden (ik had "easy grill" van Simple spices)
 • scheutje olie om in te bakken

Bak de ciabatta's 2 minuten korter dan op de verpakking staat aangegeven. Snijd het sjalotje, de knoflook en de paprika in kleine stukjes. Bak ze een minuutje in de olie en voeg dan het gehakt toe. Bak het rul en voeg dan de sambal toe. Kruid het gehakt met ruim peper en zout, de paprikapoeder en de grillkruiden. Proef of het naar je smaak is.
Beleg de aan 1 kant ingesneden broodjes met een beetje kaas en leg er dan de helft van het gehakt op. Leg daar weer wat kaas op en beleg het andere broodje op dezelfde manier.
Bak ze in een tosti-ijzer.

Je kunt het gehakt natuurlijk op allerlei manieren kruiden waardoor je oneindig veel variaties op deze tosti kunt maken. Andere groenten zoals champignons, courgette, wortel of tomaat lijkt me ook heel lekker. Let er alleen op dat je gehaktmengsel niet te nat wordt en dat je de groenten in kleine stukjes snijdt. Anders wordt het vullen een drama.
Als je geen tosti-ijzer hebt kun je de broodjes ook nog even terugleggen in de oven. Als de kaas gesmolten is zijn ze goed.

2 opmerkingen:

 1. Dit lijkt me idd wel erg lekker..nou ik niet echt tegen pittig kan...zal ik het met de sambal wat minder doen denk ik....Monique

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat kan natuurlijk prima. Maak je hem gewoon zo pittig als je zelf lekker vindt.

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...