Duizenden1dag: Barbecue: kipspiezen met champignons of paprika en ui

dinsdag 13 september 2016

Barbecue: kipspiezen met champignons of paprika en ui

Tijdens ons kampeeruitje van afgelopen weekend aten we deze aardappelspiezen met spek van de bbq. Daarbij maakte ik deze spiezen met kippendij. Je kan hier nog allerlei variaties op bedenken: plakjes courgette, stukjes spek, verschillende kleuren paprika enz. Als het maar een beetje stevig is zodat het niet van de spies afzakt.


Kipspiezen met champignons of paprika en ui


Ingredienten voor 3 grote spiezen of 6 kleintjes

  • 250 gram kippendij
  • 1/2 ui
  • 1/2 puntpaprika
  • 3 champignons
  • spiezen of satéprikkers

Marinade
  • 2 gehakte teentjes knoflook
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel (sesam)olie
  • 1 theelepel lichtbruine basterdsuiker
  • 1 theelepel gehakte gember

Snijd de kip in kleine stukjes (ze moeten goed gaar worden op de barbecue) en roer de ingrediënten voor de marinade door elkaar. Meng de stukjes kip met de marinade en zet tot gebruik in de koelkast. Laat een paar uur marineren.


Snijd de champignons doormidden en de paprika en ui in plakjes. Rijg de ingrediënten aan de spiezen of satéprikkers. Ik maakte er 1 met champignons en 2 met ui en paprika.

Omdat wij de kip pas op de camping gingen gebruiken en we wat ruimtegebrek in de koelkast hadden heb ik de kip en de marinade in een hersluitbaar diepvrieszakje gedaan. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...