Duizenden1dag: Eten in Berlijn 1: Markthalle Neun en Chai Wallahs

dinsdag 27 september 2016

Eten in Berlijn 1: Markthalle Neun en Chai Wallahs

Afgelopen weekend was ik met beste vriendin N. in Berlijn. We hadden wat misverstanden met de Airbnb eigenaar van het appartement, liepen enorme afstanden, zagen veel van de stad, winkelden wat, genoten van het heerlijke weer, zaten veel op terrassen en hebben fantastisch gegeten. Markthalle Neun stond qua eten bovenaan, maar ook de andere ontdekkingen zal ik in een volgende post nog delen.


Sinds 2013 is er in Kreuzberg op donderdag is er tussen 17.00 uur en 22.00 uur een foodtruckmarkt in Markthalle Neun. We gingen er zonder al te hoge verwachtingen heen, want we hebben in Nederland tenslotte al veel foodtrucks gezien en ze zijn lang niet allemaal goed. Maar dit bleek een must see, of beter gezegd een must taste! Wat een leuke foodtrucks en wat een lekker streetfood. We waren er al om 17.15 uur en dat was helemaal niet erg, want nu was het nog niet zo druk. Tegen 20.00 uur moest je je best doen om iets te bestellen in de drukte.

Markthalle Neun
Eisenbahnstrasse 42/43
10997 Berlin-Kreuzberg
U1 GÖRLITZER BAHNHOF


Japanse poffertjes


We bestelden steeds samen 1 gerecht en deelden dat dan, zodat we meer konden proeven.
Natuurlijk hebben we eerst heel de markt overgestruind om rond te kijken. We waren het er al snel over eens dat we gingen beginnen met de Takoyaki, een soort Japanse poffertjes met o.a. inktvis, bosui, ingelegde gember, bonito flakes en worcestershiresaus. Dat bleek een goede keus. Het was wel lastig eten, want ze waren gloeiend heet en we kregen er alleen een cocktailprikkertje bij. Ze zijn te zacht om met je vingers te eten. Gelukkig konden we aan een sta tafel eten. Scheelde weer geknoei.
Dumplings van Dr To's

Daarna gingen we door naar de dumplings van Dr To's. Ook die waren erg goed. De verschillende dumplings hadden per smaak een eigen kleur en de smaak was ook erg verschillend per soort. We hadden gestoomde dumplings: rund met waterkastanje, varkensvlees met garnalen, tofu met shiitake en selderij en gebakken dumplings met chinese kool. Ik ben gelijk weer geïnspireerd om meer te experimenteren met mijn dumplings.

Dr To's
Weichselstr. 54
12045 BerlinBao kitchen


De mannen van Bao kitchen maakten een gua bao burger met buikspek voor ons.Een gestoomd deegflapje met een vulling van vlees, groenten en een beetje saus. Licht pittig, maar zeker niet te scherp. Ook weer een dikke ok dus.


Prinzenstraße 85
10969 Berlin


Chai wallahs


En dan de topper van de avond:  naanwich met gemarineerde paneer van Chai wallahs. De beste naan die ik ooit gegeten heb, licht knapperig van buiten en heerlijk zacht luchtig van binnen. Daarin was gemarineerde tikka paneer gerold met o.a. bosui, munt, koriander, tomaat, yoghurt en pittige tamarindesaus. Echt een van de lekkerste streetfoodhappen ever! Het lukte alleen niet er een goede foto van te maken. het was te donker en ze hadden geen mes bij zich waardoor we de naanwich doormidden gescheurd hebben om te delen. Daar werd het allemaal niet fotogenieker van.

Het adres (Wiener Straßevan Chai Wallahs stond op de foodtruck. Ik maakte er een foto van om het adres te onthouden voor Duizenden1dag. De volgende dag zaten we tegen de tijd dat we 's avonds trek kregen op een terras te borrelen toen ik ontdekte dat we in de Wiener Straße zaten. We hoefden niet eens te overleggen om te weten dat we daar direct een kijkje gingen nemen. Het was veel kleiner dan we verwachten. Een tafel buiten en een paar plekjes op barkrukken binnen en dat was het. Grappig is dat ze in Duitsland in dit soort zaakjes ook alcohol verkopen. Ze hadden zelfs bier van de tap. We bestelden een naanwich met in tamarinde gemarineerd varkensvlees en een flinke portie frites van zoete aardappel. En ook deze keer hebben we zitten smullen. De naan was weer net zo luchtig, het vlees heerlijk zacht  en de frites was hemels. Gekruid met massalazout en precies goed gebakken. Ook de kleine stukjes waren niet verbrand. Wat een perfectie!


Chai Wallahs
Wiener Straße 34
10999 Berlin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...