Duizenden1dag: Eten in Berlijn 2

woensdag 28 september 2016

Eten in Berlijn 2

Markthalle Neun was moeilijk te overtreffen qua eten, maar ook daarna hebben we nog wat lekkere en leuke adresjes ontdekt:

SAGE BeachWe begonnen onze tour door Berlijn met de East side gallery langs de rivier. Ik had er een beetje dubbel gevoel bij. De schilderingen op de muur zijn bijzonder, maar doordat ze steeds beklad worden staat er nu als tijdelijke oplossing een hek voor. En dat doet naar mijn mening in meerdere opzichten nogal afbreuk aan het geheel.
Aan de andere kant van de rivier de Spree ligt Markthalle Neun waar we wilden eten die avond. Omdat het pas 3 uur was besloten we aan die kant van de rivier een terras te pakken en daar even uit te rusten. We belandden op een soort stadsstrandje waar we heerlijk hebben gezeten. Bij de grote bar waar je zelf je drankjes afhaalt staan tafels, banken en stoelen. Buiten staan tafeltjes met stoelen op vlonders, biertafels op een verhoging en strandstoelen in het zand. Ook ligt er een heel schip in het zand. Het was prachtig weer, er was bijna niemand, de muziek was precies goed en we zijn er uiteindelijk tot 17.00 uur blijven zitten. Als je hier belandt ga dan vooral ook even naar het toilet. Heel industrieel en bijzonder ingericht.


SAGE Restaurant & SAGE Beach 
Köpenicker Str. 18 - 20
10997 Berlin
U Schlesisches Tor
S Ostbahnhof

Bismarck


Het appartement waar we verbleven was niet echt heel aantrekkelijk dus we ontbeten ook buiten de deur. Dit bakkerij/eethuisje zat bij ons om de hoek en was een goed begin van de dag. Koffie en thee uitstekend en lekkere broodjes. Je kunt hier ook warm lunchen. Wij kozen het meest simpele ontbijt, maar naast ons zaten mensen uitgebreid te ontbijten met croissants, broodjes, eieren en een prachtig bord met vleeswaren, kaas en fruit. Een aanrader dus als je in de buurt bent.
Bäckerei Cafe Bismarck
Bismarckstraße 65A
12157 Berlin

Prinzessinnengarten


Terwijl we door een drukke straat liepen kwamen we ineens langs een soort verwilderd parkje; zo leek het aan de buitenkant. Omdat het er een beetje als een moestuin uitzag wilde ik wel even binnen kijken. Ik zei nog voor de grap dat het leuk zou zijn als er ineens een biertap met een terras zou zijn. We liepen langs de groenten door het terrein op en jawel, daar was een groot terras met een bar. Daar zijn we dus maar gelijk gaan zitten. Er hing een ongedwongen sfeer en we hoorden om ons heen allerlei talen. Het bier was prima en ook het eten dat langs kwam zag er goed uit. Wat een leuke plek.
Thuis kwam ik erachter dat deze plek de Prinzessinnengarten heetDe non-profitorganisatie „Nomadisch Grün“ wilde in 2009 een mobiele stadstuin oprichten. Dat werd de Prinzessinnengarten. Ze toveren parkeerplaatsen of daken om tot stadstuinen met hun mobiele plantenbakken en de tuin is een ontmoetingsplek geworden voor iedereen die duurzaam wil leven. De producten die ze verkopen in het tuincafe zijn zoveel mogelijk biologisch en komen van regionale producenten.
Prinzessinnengarten
Prinzenstr. 35 – 38 /  Prinzessinnenstr. 15 
10969 Berlin
U8 Moritzplatz


Bäcker Wiedemann


Onderweg naar het DDR museum (erg leuk, maar druk) ontbeten we bij Bäcker Wiedemann. Gelukkig konden we buiten zitten, want binnen vlogen wat musjes heen en weer. Niet echt mijn "cup of tea".   
N. wilde graag in elk geval 1 keer met iets zoets met noten ontbeten hebben. Dat lukte met deze notenkoek en ik heb zitten smullen van een knetterverse bretzel met kaas en pompoenpitten.Bäcker Wiedemann
Karl-Liebknecht-Str. 5
10178 Berlin


Jones


Deze foodtruck herkende ik door de naam. Dit moest lekker ijs zijn en daar moest ik dus een ijsje van proeven. Na enige twijfel (kies nou eens tussen zeezout-karamel, whiskey-pecan enz) nam ik een bol komkommer-tonic ijs. Wat een lekker fris ijs! Als we niet onderweg waren naar onze lunch was ik gewoon omgedraaid voor nog een andere smaak.Goltzstr.3 
10781 Berlin
Zomer: ma-za: 12:00-22.00 uur zo: 12:00-20.00 uur


Lon-Men's noodle house


Eigenlijk wilden we na een tip op twitter naar Neni bij de dierentuin. Maar daar was het zo druk dat we 1,5 uur hadden moeten wachten tot we konden lunchen. Dat was ons te gortig. Ik had veel eetadresjes verzameld voordat we weggingen en daarvan Lon-Men's noodle house was het meest dichtbij. Onderweg aten we het ijsje van Jones tegen de ergste trek en na toch iets langer lopen dan we hadden ingeschat kwamen we bij het Taiwanese eethuisje aan. Over de drempel waanden we ons in Azie en in het zaakje zat vol met noodlesoep etende mensen. Het was zowel buiten als binnen best warm die dag en bij de gedachte aan soep brak het zweet ons al uit. Geen soep voor ons vandaag. We bestelden loempiaatjes die niet bijzonder waren, maar de dumplings waren goed (hoewel ik durf te beweren dat de mijne lekkerder zijn) en de kom noodles met eend was heerlijk. Ik zou hier zo nog een keer willen eten om meer te kunnen proeven.
Lon-Men's Noodle House 
Kantstraße 33
10625 Berlin


Fleischerei


Als je trek hebt in een goed stuk vlees ben je bij Fleischerei Berlin aan het goede adres. Het was er bomvol en we hadden het geluk toch nog een plekje te bemachtigen. We zaten aan een hoge tafel tegen het open raam. Prima, want het was warm zat. Omdat we niet zo'n trek hadden in een groot stuk vlees bestelden we een sandwich met rumpsteak. We namen ook zoete aardappelfrites met als enige reden dat ik die van Chai Wallahs (zie deze post) niet uit mijn hoofd kon zetten. De frites kon niet tippen aan die van gisteren, maar was wel lekker. Het broodje was uitmuntend. Heerlijk mals, sappig vlees en fantastische aioli. Ook weer een aanrader dus. Wel even reserveren, want het is er nogal druk.
Het was er veel te donker om foto's te nemen, maar voor een indruk plaats ik ze toch maar.
Fleischerei Berlin
Schönhauser Allee 8
10119 Berlin


Witty's Bio Currywurst


N. wilde in ieder geval een currywurst geproefd hebben ook al had ze er geen hoge verwachtingen van. Het kwam er maar niet van en eenmaal onderweg naar het vliegveld hadden we nog geen currywurst geproefd. Op het vliegveld liepen we langs Witty's Bio Currywurst. We hadden ook nog eens niet geluncht omdat de eigenaar van het appartement niet kwam opdagen om de sleutels op te halen, dus dit was het moment voor de curryworst. Tsja, wat zal ik ervan zeggen. Het oordeel was hard: dit hoef ik niet nog een keer. Zelf ben ik er niet eens aan begonnen door de enorme klodders ketchup. De afbakbroodjes waren prima en zelfs de knoflookmayonaise die ik bij mijn broodje worst kreeg was erg lekker. De foodtruck op zich was dus wel prima (de worst waarschijnlijk ook als je ervan houdt).2 opmerkingen:

  1. Leuk verslag! Ik ben echt verliefd op Berlijn!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Echt verliefd op Berlijn ben ik nog niet geworden, maar zeker wel op alle leuke eettentjes. En ik wil zeker nog een keer terug om meer te ontdekken.

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...