Duizenden1dag: Foodblogswap: Kung pao chicken

vrijdag 30 september 2016

Foodblogswap: Kung pao chicken

Na een heerlijk weekend Berlijn (zie hier en hier) ging ik weer over tot de orde van de dag. Ik moest nog iets uitzoeken voor de foodblogswap.  Het blog van Esther van Out mijn keuken blog staat vol met lekkere recepten, dus dat was geen enkel  probleem.

Het werd de Kung pao chicken die ik een klein beetje aanpaste door andere groenten te gebruiken. Zo gebruikte ik o.a. sugar snaps en paksoi in plaats van peultjes en bimi. Het bleek een heerlijke maaltijd.
Kung pao chicken met noodles, sugar snaps en paksoi

Kung pao chicken


Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 stukje gemberwortel (ongeveer 20 gram)
  • 750 gram kippendij, in blokjes
  • 5 eetlepels shaoxingwijn (= rijstwijn, bij grotere supermarkten of Toko)
  • 2 eetlepels maïzena
  • snuf zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 1 Spaanse rode peper (of 3 gedroogde rode pepers of chillivlokken) 
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel rijstazijn (bij sushispullen in de supermarkt)
  • 1 eetlepel donkere sojasaus
  • 200 gram paksoi
  • 200 gram sugar snaps
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel versgemalen peper
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 100 gram geroosterde ongezouten pinda's
  • 50 gram ongezouten cashewnoten

Schil de gember en hak hem fijn. Marineer de kip ongeveer 30 minuten met 2 eetlepels shaoxingwijn, 1 eetlepel maïzena, 1 theelepel zout en de gember. Pel en snipper de knoflook en de sjalotjes.  Snijd de rode peper fijn.

Meng 3 eetlepels shaoxingwijn met 1 eetlepel maïzena, de suiker, de rijstazijn en de sojasaus. Roer er een papje van en zet apart. Maak de paksoi en de sugar snaps schoon en snijd de paksoi in stukjes. Houd het blad gescheiden van het hardere gedeelte. Kook de peultjes en de harde stukken van de paksoi  in ongeveer 5 minuten beetgaar zijn. Spoel ze af met koud water. Doe er de klein gesneden paksoibladeren bij en laat uitlekken tot gebruik.

Verhit de olie in een grote wok op hoog vuur en fruit er de rode peper, de knoflook en de sjalotjes kort in. Doe  de kip erbij en bak hem rondom goudbruin. Voeg de chilipoeder toe en blus het geheel af met het sojamengsel.

Voeg op het laatste de pinda's, cashewnoten, paksoi en sugar snaps toe. Serveer met (eier)noedels of rijst.

2 opmerkingen:

  1. Wat leuk dat je deze gekozen hebt! Hij is inderdaad heel lekker en absoluut een blijvertje hier in huis. Groetjes, Esther

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...