Duizenden1dag: Koken op houtvuur: kaascroissantbroodje uit de pie iron en mislukt kaneelbroodje

zondag 18 september 2016

Koken op houtvuur: kaascroissantbroodje uit de pie iron en mislukt kaneelbroodje

Tijdens ons kampeerweekend van vorige week maakte ik de ochtend na de barbecue met de aardappel- en kipspiezen een ontbijtje in de pie iron. Ik had een blikje croissantdeeg meegenomen en wilde daar 2 verschillende "broodjes" mee maken. De eerste maakte ik met kaas en die lukte uitstekend. Het tweede moest een kaneelbroodje worden, maar daar had ik iets meer bovenop moeten zitten. Die verbrandde namelijk behoorlijk doordat ik even niet oplette. We hebben er een piepklein stukje van kunnen redden en dat stukje was lekker. Dit ga ik volgend seizoen dus nog maar een keertje maken.
Het zijn eigenlijk nauwelijks recepten te noemen, maar ik heb ze toch maar even uitgeschreven.

kaasbroodje uit de pie iron

kaascroissantbroodje en kaneelbroodje uit de pie iron 


Ingredienten voor 2 personen

  • 1 blikje croissantdeeg
  • 2 plakken kaas
  • kaneel en suiker
  • olie om de pie iron in te vetten

Kaasbroodje
Vet de pie iron rijkelijk in met olie. Leg 2/3 van het deeg (4 punten aan elkaar) op een snijplank en bedek de helft met kaas. Vouw de andere helft er luchtig overheen en druk de kanten een beetje aan zodat de kaas er niet uitloopt. Leg de pie iron in het vuur en draai regelmatig. Check af en toe of het niet te hard gaat. Als je kaasbroodje goudbruin is, is het klaar.

Kaneelbroodje
Voor het kaneelbroodje bestrooi je de overige 2 punten (aan elkaar) royaal met suiker en kaneel. 

croissantdeeg bestrooid met suiker en kaneel

Vouw het deeg in de lengte dubbel en druk de randen een beetje aan. 

Nog ongebakken kaneelbroodje in de pie iron

Vet de pie iron in en leg het broodje erin.  Leg de pie iron in het vuur en draai regelmatig. Check af en toe of het niet te hard gaat. Als je kaneelbroodje goudbruin is, is het klaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...