Duizenden1dag: Omelette aux escargots

zondag 30 oktober 2016

Omelette aux escargots

Natuurlijk is dit gewoon een omelet met slakken, maar omelette aux escargots klinkt voor veel mensen misschien aantrekkelijker. Het weekend van Halloween is uitermate geschikt om eens heldhaftig iets te proberen wat je normaal niet zou doen. Of je doet een skeletpak aan en jaagt je bezoek de stuipen op het lijf met dit gerecht. Ook leuk. Maar ik denk dat je aangenaam verrast wordt. Je zou er nog een paar champignons doorheen kunnen bakken om het minder eng te maken.

Zelf word ik alleen maar blij van slakken. Ik kocht vorig jaar in Frankrijk 2 blikjes met 24 slakken,waar ik nog steeds niets mee gedaan had. Tot ik de foodybox binnenkreeg met een setje kruiden van Simply Spices. Daar zat een buisje kruiden (Bob's green garden) tussen waarvan ik verwachtte dat ze goed pasten bij slakken en ei. Dus aten we als lunch een heerlijke omelet met slakken. De kruiden combineerden inderdaad een goed, maar je kunt er ook persillade voor gebruiken of de slakken bakken in een beetje kruidenboter. 


Omelette aux escargots


Ingrediënten voor 2 personen

  • 4 eieren
  • 1 blikje slakken (24 stuks)
  • 1 bosuitje
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • kruiden (naar keus Bob's green garden, persillade, mix van peterselie, knoflook, peper en zout)
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • klontje boter om in te bakken
  • peper en zout

Kluts de eieren met een beetje peper en zout. Roer er het grootste gedeelte van de peterselie door en houd de rest achter als garnering.
Snipper het sjalotje en het teentje knoflook en bak ze in een beetje boter. Bak het geklutste ei waarbij je de pan af en toe een beetje heen en weer beweegt. De omelet wordt zo iets luchtiger. Laat even rustig bakken en doe intussen de slakken bij het mengsel in de andere pan. Bestrooi ruim met de kruiden en wat peper. Laat rustig bakken tot de omelet bijna gestold is. Doe het slakkenmengsel op een helft van de omelet en klap de andere helft van de omelet er overheen. Laat nog even bakken tot de omelet bijna helemaal gestold is. Laat hem dan op een bord glijden, bestrooi met de achtergehouden peterselie en serveer direct. Erg lekker met toast met (gezouten) boter.

Wil je de slakken met kruidenboter in een huisje presenteren? Kijk dan even hier.

Het kruidenmengsel kreeg ik in de foodybox van Kroon op het Werk. De mening over het product is geheel van mijzelf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...