Duizenden1dag: Witte pizza met koolrabi, pesto, serranoham en mozzarella

zondag 23 oktober 2016

Witte pizza met koolrabi, pesto, serranoham en mozzarella

Een paar keer per jaar ontvangt een groot aantal foodbloggers de foodybox van Kroon op het Werk. Daarin zitten diverse produkten om te proberen. Er zitten regelmatig produkten in die ik niet zo gauw zelf zou aanschaffen, maar die toch verrassend uitpakken. Zo eten wij nog steeds regelmatig een broodje burger de luxe van Tivall met wat sla en knoflooksaus. Die burgers zou ik zelf nooit gekocht hebben, maar we vinden ze heel lekker.

Deze keer zat er o.a. spelt-pizzadeeg van Tante Fanny in waar ik deze witte pizza met koolrabi mee maakte. Eigenlijk vonden we het meer brood dan pizza, maar evengoed was de bodem lekker. Een goed alternatief als je binnen een kwartier een pizza(brood) in de oven wilt hebben na een lange werkdag bijvoorbeeld. Deze pizza is namelijk zo klaar en je gebruikt voor de topping gewoon wat je in huis hebt. Ideaal dus voor restverwerking. Beetje crème fraîche, tomatensaus of roomkaas 
over? Gebruik je dat gewoon als basis. En als topping kun je bijvoorbeeld restjes kip, garnalen, kaas en/of groenten gebruiken. 

Witte pizza met koolrabi, pesto, serranoham en mozzarella


Witte pizza met koolrabi, pesto, serranoham en mozzarella


Ingrediënten

  • 400 gram spelt-pizzadeeg koelvers (Tante Fanny)
  • 2 eetlepels roomkaas (zacht en luchtig monchou)
  • 1 eetlepel verse pesto
  • 1/2 koolrabi in heel dunne schijfjes
  • 2 bosuitjes in ringetjes
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 50 gram serranoham
  • peper, zout en gedroogde oregano

Verwarm de oven voor op 240 (hetelucht 220) graden. Als je een pizzasteen hebt leg je die in de oven. Meng de pesto met de roomkaas en besmeer het deeg met het mengsel.Verdeel de koolrabi over het deeg en strooi de ringetjes bosui erover. Scheur de ham in de stukjes en verdeel over het deeg. Snijd de mozzarella in stukjes en strooi over de pizza. Strooi er wat peper, zout en oregano over en bak de pizza ongeveer 15 minuten in de oven.

Witte pizza met koolrabi, pesto, serranoham en mozzarella

Het formaat van de deeglap is 36 bij 24 cm en was wat ons betreft voldoende voor 2 personen. Je zou de pizza ook in kleine stukjes kunnen snijden om bij een borrel te serveren.
Het koelverse deeg heb ik gekregen; de mening is die van mijzelf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...