Duizenden1dag: Pho Hanoi in Rotterdam

zondag 27 november 2016

Pho Hanoi in Rotterdam

Sinds ik in Haarlem woon kom ik niet zo heel vaak meer in het centrum van Rotterdam, maar als ik er ben vind ik het altijd leuk om bijzondere eetplekken te ontdekken. Afgelopen week vond ik er samen met mijn zus weer een pareltje: Pho Hanoi bij Blaak. We waren er voorbij gelopen onderweg naar Foodelicious; constateerden dat we nog nooit Vietnamees gegeten hadden en dat dat een alternatieve optie zou zijn voor het avondeten. We waren namelijk van plan om Italiaans te eten in een klein zaakje bij mijn zus om de hoek. Tegen zessen kregen we trek en veranderden de plannen. Het nieuwe plan was eten bij Jamie's Italian eten. Wachtend in de rij stond het idee ons steeds minder aan om in een drukke zaak te zitten en eerst nog te moeten wachten.Ter plekke besloten we terug te lopen naar Pho Hanoi.

Pho Hanoi is een klein zaakje met een ingang aan zowel de Pannekoekstraat als de Botersloot. Er zijn denk ik zo'n 25 zitplaatsen en het heeft een eenvoudige inrichting. Je komt hier om lekker te eten, niet om een avond romantisch te tafelen. Prima, wat mij betreft.

interieur Pho Hanoi

We werden warm onthaald en bestelden 2 gerechten die we samen wilden delen. Als snel werd alles voor ons neus gezet en toen ik mijn telefoon tevoorschijn haalde om foto's te maken werd dat met enthouasiasme ontvangen ("maak gerust wat reclame voor ons").

Ik ben helaas nog nooit in Vietnam geweest en heb geen vergelijkingsmateriaal op Vietnamees eetgebied, maar man, wat was dit lekker!

We hadden Bún Thịt Nướng (Vietnamese vermicelli, varkens bbq vlees, salade en speciale saus) en kregen daarbij een kommetje waarvan we een beetje van de inhoud over de vermicelli konden doen om die extra smaak te geven. Ik ben vergeten te vragen wat het was, maar het smaakte heerlijk. Het vlees was mals en sappig, het gerecht was kruidig, maar niet pittig en de ingredienten waren vers.
Bij de borden kregen we kommetjes zodat we de maaltijden eenvoudig konden delen.

Bún Thịt Nướng (Vietnamese vermicelli, varkens bbq vlees, salade en speciale saus)

Daarnaast bestelden we Cơm thịt bò xào cần tỏi (rijst met rundvlees, selderij, ui en Vietnamese kruiden). Dit gerecht was heel anders van smaak, maar minstens net zo lekker.

Cơm thịt bò xào cần tỏi (rijst met rundvlees, selderij, ui en Vietnamese kruiden)

We moesten natuurlijk ook de loempia's geproefd hebben en ook die waren uitstekend.

Vietnamese loempia's

De gastvrijheid en het enthousiasme van deze mevrouw gecombineerd met het fantastische eten zorgt ervoor dat ik niet kan wachten om er nog eens te eten. Ik weet nu al dat ik dan de springrolls en een kom Noodlesoep ga bestellen.

Gastvrij onthaal bij Pho Hanoi

Pho Hanoi
Botersloot 58 A
3011 HJ Rotterdam
Telefoon: 010-8469308
e-mail: pho.hanoi@hotmail.com

2 opmerkingen:

  1. Ik was onlangs (VIVA400) voor het eerst in Rotterdam en helaas maar kort. Maar wat ik zag (ik logeerde er een nachtje) vond ik erg leuk! Dit ziet eruit als iets waar manlief en ik heel graag zouden eten. Het gerecht 'Cơm thịt bò xào cần tỏi ' ziet er echt heeeeeerlijk uit! Ik kies vaak voor kip of garnalen maar dit lijkt mij erg lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh, die staat op mijn lijstje voor de volgende keer lunchen in Rotjeknor. Was vrijdag bij District A en de week daarvoor bij Little V. Je ziet het: ik ben een fan ;)
    (kliefje)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...