Duizenden1dag: Foodblogswap: kruidige kaasvlinders

dinsdag 27 december 2016

Foodblogswap: kruidige kaasvlinders

Door de foodblogswap van december kwam ik bij Lianne van De Zoetekauw terecht. Op haar blog vind je, zoals de naam al zegt, veel zoete recepten. Taarten, toetjes, cakes en koekjes, maar ook brood en een aantal hartige hapjes.

In eerste instantie wilde ik mergpijpjes maken. Ik haalde marsepein in huis, bakte perfect biscuitdeeg en maakte botercrème waar ik niet helemaal tevreden over was. En toen was het donker en moest ik daarna 3 dagen werken zodat ik niet meer met daglicht kon fotograferen. Bovendien was het biscuitdeeg wel erg lekker, maar ook een te dunne plak naar mijn zin. Kortom, de mergpijpjes blijven nog even op het to do lijstje staan en ik maakte iets anders voor de foodblogswap.

Deze kaasvlinders bleken een prima alternatief. Ik maakte ze met Bob's green kitchen kruiden van Simple Spices die ik eens gekregen heb en vond die in combinatie met gerookt paprikapoeder en kaas erg lekker. Ze lijken me ook erg lekker met pesto en geitenkaas, dus die ga ik binnenkort eens maken.

kaasvlinders

Kaasvlinders


Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
  • 1 eetlepel Italiaanse of Provencaalse kruiden
  • 1 losgeklopt ei

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Besmeer het bladerdeeg met het losgeklopte ei. Bewaar de rest van het ei om straks de buitenkant van de rol mee te besmeren.

Doe de kaas, het paprikapoeder en de Italiaanse kruiden in een kom en roer dit goed door elkaar. Experimenteer vooral met de hoeveelheid en proef hoeveel kruiden je lekker vindt.

Verdeel het kaas-kruidenmengsel over het bladerdeeg en rol het bladerdeeg dan vanaf de brede zijkanten naar het midden op.  Zorg ervoor dat beide rollen even groot zijn. Smeer de binnenkant van de rol goed in met ei en plak de rollen tegen elkaar. Bestrijk ook de buitenkant van de rol in met ei.

Snijd de rol bladerdeeg in dunne plakjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de kaasvlinders in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...