Duizenden1dag: Review: De Eetkalender - Franceska kookt

donderdag 15 december 2016

Review: De Eetkalender - Franceska kookt

Franceska kookt is een van de bekendste foodblogs van nederland. Ik lees het blog van Francesca graag omdat ze net als ik houdt van toegankelijke en lekkere recepten. Daarnaast weet ze zich altijd zeer treffend uit te drukken als ze zich ergens druk over maakt. Ook daar houd ik van.

De Eetkalender


Sinds vorig jaar is er de Eetkalender met daarin voor 52 weken uitgewerkte doordeweekse maaltijden. Zoals we van Francesca gewend zijn, zijn dat maaltijden met verse produkten die voor iedereen te maken zijn.


Ingrediënten


De kalender begint met een lijstje ingrediënten die je vaak standaard al in de voorraadkast hebt en die daarom niet opgenomen zijn in de boodschappenlijstjes die bij iedere week verstrekt worden.

Indeling


Iedere maand begint met een seizoenskalender op het gebied van groente, fruit en vis met daarnaast een opsomming van de gerechten van de betreffende maand.
Op de volgende pagina's vind je per dag een recept met een foto van het betreffende gerecht en open ruimte om notities te maken. Als je de kalender openlegt kun je deze paginas tegelijk zien; als hij ophangt zie je alleen de week. Er had van mij een perforatiegaatje in de pagina's mogen zitten zodat je hem open op kunt hangen en in 1 oogopslag het recept en de dag kunt zien. Vrijdag is iedere week kliekjesdag waarbij Francesca suggesties geeft voor maaltijden met overgebleven ingrediënten van de vorige dagen. Dit vind ik een erg goed idee. ik kook zelf ook graag met restjes en zo wordt er minder bruikbaar eten weggegooid.


Ik vind de kalender erg overzichtelijk en een leuk kado voor de feestdagen. De recepten met de foto's zien er aantrekkelijk uit; je hebt genoeg ruimte om afspraken op te schrijven en je hebt gelijk voor het hele jaar inspiratie.


Eetkalender 2017

Auteur
Francesca van Berk 
Uitgeverij
Lev.
Prijs:
€ 19,99

*Ik heb deze kalender toegestuurd gekregen van de uitgeverij. De mening over deze kalender is geheel van mijzelf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...