Duizenden1dag: Toblerone dessert

zaterdag 17 december 2016

Toblerone dessert

Wist je dat je een tobleronereep makkelijker kunt breken als je de puntjes naar elkaar toe duwt ipv van elkaar af? Dat is best handige informatie als je dit toetje gaat maken en tevens ook het moeilijkste onderdeel. Dit is nl typisch weer zo'n kleine moeite groot resultaat dessert. 
Al moet ik toegeven dat er wel wat misging. Ik had een dubbele hoeveelheid van het recept gemaakt en daarmee ook de hoeveelheid mascarpone verdubbeld. De mousse werd daardoor veel te stevig. De smaak was prima, maar het was te massief. Dit heb ik aangepast in het recept en de hoeveelheid mascarpone is nu goed.

Je moet er wel wat tijd voor uittrekken, want de mousse moet een paar uur opstijven. Wat gelijk als voordeel heeft dat je het een paar uur van te voren kunt maken. Een dag later is het ook nog lekker, maar de structuur is dan iets anders en dat smaakte toch minder goed.

Let erop dat je minstens 3 spuitzakken in huis hebt. Als je die niet hebt kun je ook een puntje van een stevige diepvrieszak knippen en die als spuitzak gebruiken.

tobleronemousse met chocolademouss, dessert

Tobleronetoetje voor 10 personen


Tobleronemousse


Ingrediënten

  • 7 el melk
  • 200 gram bruine toblerone
  • 100 gram witte toblerone
  • 450 ml slagroom

Breek de toblerone in stukken en doe ze in een steelpan. Laat op heel zacht vuur smelten terwijl je af en toe roert.
Verwarm de melk tot het heet is in de magnetron of in een pannetje en giet het rustig bij de gesmolten chocolade terwijl je goed roert. Als de toblerone een harde bonk lijkt te worden is je melk niet heet genoeg. Als je het mengsel dan op heel laag vuur al roerend weer een beetje smelt komt het goed.

Terwijl het tobleronemengsel afkoelt klop je de slagroom stijf. Spatel de slagroom door het tobleronemengsel en doe het in een spuitzak. Laat de mousse opstijven in de koelkast. 


Tussenlaag van chocolademousse


Ingrediënten

  • 4 eetlepels mascarpone
  • 250 gram pure chocolade
  • 250 ml slagroom
  • 1/2 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels amarula

Smelt de chocolade au bain Marie of in de magnetron. Klop de slagroom lobbig en doe de suiker erbij. Klop nog even door tot de slagroom stijf is en klop er dan kort de mascarpone door. Voeg de amarula toe en klop weer kort door. Doe een beetje van het mengsel in een spuitzak of kommetje om er straks de mousse mee te kunnen garneren. Roer de iets afgekoelde chocolade door het overgebleven mengsel en doe het mengsel in een spuitzak. 

Doe afwisselend tobleronemousse en chocolademousse in een glaasje en garneer met het slagroommengsel. 

Ik nam de toetjes mee naar een feestje en maakte de toetjes in plastic wijnglazen. Je kunt natuurlijk ook prima glaasjes gebruiken of een grotere glazen schaal waar je later porties uitschept.
Als je geen witte toblerone kunt vinden neem je gewoon alleen bruin.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...