Duizenden1dag: Workshop dripping cake van Life of Pie Amsterdam en Celestial seasonals

maandag 19 december 2016

Workshop dripping cake van Life of Pie Amsterdam en Celestial seasonals

Het bekende theemerk Celestial seasonings heeft 3 nieuwe wintersmaken en dat was aanleiding een aantal foodbloggers uit te nodigen voor een leuke taartworkshop met  Life of Pie Amsterdam


versierde kerst dripping cake

Lauren de Vries en Kim Schilte zijn de meiden achter Life of Pie. Ze zijn nog maar een paar maanden bezig, maar het succes van dit bedrijf met de bijzondere taarten is overweldigend.

De meiden van Life of Pie Amsterdam laten zien hoe je een dripping cake maakt


Tijdens de workshop lieten ze ons zien hoe je van een simpele biscuittaart een indrukwekkend versierde taart kunt maken. Binnen een mum van tijd (ze doen het vaker) stonden er 2 prachtige dripcakes voor ons neus, rijkelijk versierd met snoep, chocolade, nougat, noten en kerstversieringen.
De chocoladetaart was gevuld met botercreme, waarbij gebruik was gemaakt van de mandarin orange spice thee van Celestial Seasonings. 

Voorbeeld dripping cake

Binnenkant van de dripping cake met chocola en botercreme

Na de demonstratie mochten we zelf aan de slag. We schoven aan een tafel waarop een enorme voorraad aan eetbare attributen lag die we konden gebruiken. Ook niet eetbare versiering was in ruime mate aanwezig. Zelfs de vaas met bloemen werd uiteindelijk kaalgeplukt.

Versiering voor de dripping cake


We begonnen met het drippen van de verder kant en klaar aangeleverde taart. Het bleek nog niet zo makkelijk om de vloeibare, warme gekleurde slagroom in een dusdanige hoeveelheid op de taart te spuiten dat het er in precies de goede hoeveelheid van de taart droop. maar ik ben ervan overtuigd dat het prima te doen is als je dat een beetje oefent. 

De kale dripping cake

De dripping zit op de taart

We hadden het advies gekregen er vooral niet te lang over na te denken, maar lekker te gaan versieren. Dat hebben we gedaan en er stonden dan ook al snel bont versierde taarten op tafel. Grappig hoe iedereen met dezelfde taart en dezelfde spullen begint en alle taarten er toch heel verschillend uitzien aan het eind.

De versierde drippingcakes zijn allemaal net iets anders

Er werden nog foto's gemaakt van alle taarten op rij en we proefden van een van de voorbeeldtaarten met uiteraard een kopje thee.

Het resultaat van ,mijn dripping cake

Het is gelukt om de taart heelhuids thuis te krijgen en hij is grotendeels verorberd tijdens een etentje met collega's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...