Duizenden1dag: Foodblogswap: gezonde kwarkbol met banaan

dinsdag 31 januari 2017

Foodblogswap: gezonde kwarkbol met banaan

Taste Our Joy is de blog van Joyce en Irene. Op hun blog vind je veel uiteenlopende recepten en voor de foodblogswap mocht ik iets uitzoeken om zelf te maken. Ik wilde nog wel eens een andere variant maken van de kwarkbol op mijn eigen blog en gebruikte nu het recept van Taste Our Joy.
Omdat ik wel een banaan en geen appels in huis had gebruikte ik banaan in dit recept. De rozijnen liet ik weg omdat ik die in mijn eigen kwarkbol ook al had gebruikt. Een volgende keer zou ik er nog geroosterde walnoten in doen om de bol een beetje meer pit te geven. Ik vond hem nu een beetje weeïg.

gezonde kwarkbol met banaan

Deze bol is het lekkerst op de dag dat je hem maakt.


Gezonde kwarkbol met banaan


Ingrediënten

  • 220 gram magere kwark
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 eetlepel olie
  • 2 eetlepel honing
  • 100 gram (spelt)meel
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 5 gram bakingsoda
  • 2 gram bakpoeder
  • 1 banaan
  • 0,5 eetlepel kaneel
  • snuf zout
  • klein beetje melk

Verwarm de oven voor op 180 graden (160 graden hetelucht). Bekleed een bakvorm van 20 cm met bakpapier (of bedek alleen de bodem en vet de zijkanten in)
Klop de kwark met de eieren, het vanille extract en de olie met een mixer. Zeef het speltmeel en het zelfrijzend bakmeel in een kom en meng dit met de bakingsoda, het bakpoeder en het zout. Voeg dit al mixend aan het eiermengsel toe. Mix niet te lang, want het beslag moet luchtig blijven.
Doe er dan de honing, de kaneel en de in stukjes gesneden banaan bij en spatel goed door tot alles gemengd is.

Bak de kwarkbol in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin. Bestrijk de bovenkant na ongeveer 12 minuten met de melk. Als een sateprikker droog uit de kwarkbol komt als je er in prikt is de bol gaar.

Laat goed afkoelen voor je de bol uit de vorm haalt.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...