Duizenden1dag: Wafels met kokosrijstmelk

zondag 15 januari 2017

Wafels met kokosrijstmelk

Eigenlijk gebruik ik alleen een alternatief voor melk als ik dat toevallig in huis heb omdat ik het gekregen heb. Producten als havermelk en rijstmelk zal ik niet snel zelf aanschaffen.Maar als foodblogger krijg je nog wel eens iets om uit te proberen en zo stond er ineens een pak kokosrijstmelk in de kast. Dat combineerde goed met trek in wafels en dus bakte ik deze heerlijk knapperige wafels. Eet ze bijv. met poedersuiker of maple syrup. Een klodder slagroom is er natuurlijk ook heerlijk bij. Qua smaak proefde ik niet zoveel verschil met wafels die met gewone melk gemaakt zijn geloof ik.
Ze zijn vast ook heerlijk met gekaramelliseerde appeltjes.

Wafels met kokosrijstmelkWafels


IngrediĆ«nten voor 10 wafels

  • 375 ml kokosrijstmelk (ik gebruikte Coconutdream and rice) of gewone melk
  • 40 gram rietsuiker
  • 3 grote eieren
  • 125 gram gesmolten boter
  • 275 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snufje zout

Smelt de boter en splits de eieren. 
Klop de eiwitten bijna stijf en voeg dan de suiker toe. Zorg er voor dat kom en kloppers vetvrij zijn en dat er geen druppeltje eigeel bij het eiwit belandt. Dan wordt het eiwit niet stijf. Klop nog even door tot het eiwit goed stijf is. 
Klop de boter, de rijstmelk en het eigeel goed door elkaar. Zeef de bloem en het bakmeel in een kom; giet het rijstmelkmengsel erbij en mix kort tot een klontvrij mengsel. Spatel dan voorzichtig het eiwit erdoor tot het geheel goed gemengd is.
Verwarm het wafelijzer. Doe beslag in het ijzer en smeer het een beetje uit tot de bodem bedekt is. Bak de wafels in een paar minuten gaar. Kijk voorzichtig of ze goed zijn. Als ze scheuren moet je ze er nog iets langer in laten zitten. Serveer ze direct.

Je kunt de wafels prima invriezen en weer even opwarmen in het wafelijzer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...