Duizenden1dag: Broodje hete kip ketjap

donderdag 2 februari 2017

Broodje hete kip ketjap

Dit broodje is echt een topper! Ik had zelfs alleen maar een foto met mijn telefoon gemaakt omdat ik niet verwachtte dat ik dit broodje zou gaan bloggen. Het was meer even een in elkaar geflanste lunch die ik een kwartier van te voren verzon. En soms blijken dat dan juist de juweeltjes. Dus ik kan alleen nog maar zeggen: maak dit broodje hete kip ketjap!!
Als je borrelhapjes wilt maken met dezelfde smaak of een bijgerecht bij je rijsttafel kun je ook kleine kippenpootjes gebruiken ipv kippendij. Als ik ze op tafel zet zijn ze altijd binnen een mum van tijd verslonden.

broodje hete kip  

Broodje hete kip ketjap


Ingrediënten voor 4 broodjes

  • 750 gram kippendij (zonder bot) in grove stukken
  • 65 ml ketjap manis
  • 150 ml water
  • 2 eetlepels honing
  • 4 grote gehakte knoflooktenen
  • 2 theelepels gehakte gember
  • 1/2 theelepel 5 kruidenpoeder
  • 2 gehakte spaanse pepers (of sambal naar smaak)
  • 100 gram Taugé
  • paar handen sla
  • stuk komkommer
  • scheutje olie om in te bakken
  • 4 broodjes

Meng de ketjap,de honing en het water in een kommetje en roer goed door. Verhit de de wok en doe er de olie in. Als de olie heet is voeg je de pepertjes, knoflook en gember toe om deze heel even te roerbakken. Voeg de kip toe en roerbak een minuut of 10. Voeg het ketjapmengsel en de 5 kruidenpoeder toe en draai het vuur laag.

Dek de wok af en laat de kip zo'n 20 minuten sudderen. Deksel van de wok nemen en het vuur hoog zetten. Onder voortdurend roeren de saus laten inkomen tot de kip geglaceerd is. Pas op dat het niet te hard gaat.

Doe de tauge in een vergiet en giet er kokend water over. Snijd de komkommer in blokjes.

Beleg de broodjes met de kip, de sla, de komkommer en de tauge.


Als je minder broodjes wilt maken of kip overhoudt kun je de overgebleven kip ook heel goed de volgende dag eten door wat nasi.

25 opmerkingen:

  1. Wij vonden de smaak erg goed alleen de kip een beetje droog
    Misschien doe ik de volgende keer de kip er even uit en als het ingedikt is weer terug.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk dat je dit recept gemaakt hebt, Carla! Het zou kunnen dat de kip wat te droog is geworden tijdens het bakken. Misschien volgende keer iets korter bakken?

      Verwijderen
  2. Ik heb hem vandaag gemaakt...... en hij is heerlijk, ga hem zeker vaker maken.... bij mij geen droge kip, lekker malse stukjes kippendij. erg lekker ook de combinatie met de 5 kruiden! 👍🏻

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Fijn om te horen dat je het recept lekker vond! Ik krijg er zelf ook weer trek in :-)

      Verwijderen
  3. Ik ken de 5 kruiden niet. Waar kan ik die kopen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 5 spices Je kunt het kopen bij de toko/Turk en tegenwoordig ook vaak bij de supermarkt (alleen dan wel duurder).

      Verwijderen
    2. Is ook gewoon bij de Jumbo te koop! Ik moet nog 10 minuten wachten, dan is mijn kip klaar. Ik ben benieuwd.

      Verwijderen
  4. Heb het gerecht gemaakt maar begrijp de term:" hete kip" niet zo goed....het smaakt vooral erg zoet! Geen herhaling waard ondanks de smakelijk ogende foto bij het gerecht.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat jammer dat de kip niet in de smaak viel. Wat meer pepers en wat minder honing hadden het gerecht misschien meer naar je smaak gemaakt. De soort honing of ketjap kan de smaak ook nog beïnvloeden.

      Verwijderen
  5. Hedrlijk 2 rode pepers en halve mafam.jeanette rood helemaal goed voor herhaling vatbaar bedankt voor het recept��

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Fijn dat het lekker was en wat leuk dat je me dat laat weten!

      Verwijderen
  6. Ik heb het vanavond gemaakt en het was erg lekker. Ik heb het alleen met kipfilet gedaan. Toppie dank je wel voor het delen van het recept.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk dat het goed gelukt is. Met kipfilet kan inderdaad ook prima. Superleuk dat je een reactie plaatste!

      Verwijderen
  7. super lekker alleen wat extra siracha saus erdoor heengedaan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goed idee! Geeft toch weer een ander soort pit.

      Verwijderen
  8. wauw wauw wauw wat was dit lekker!
    gaan we vaker eten!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat ontzettend leuk om te horen! Dankjewel voor je reactie!

      Verwijderen
  9. Het was héérlijk!
    Ik heb grote Italiaanse bollen gebruikt. En het kan mij niet pittig genoeg zijn, dus de zaadlijsten niet verwijderd van de pepers.
    Ook een halve centimeter wasabi erin gedaan.
    Voor het frisse heb ik Indische zoetzuur komkommers gemaakt.
    Voor herhaling vatbaar

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Fijn dat het lekker was. En die aanvulling met wasabi en komkommer klinkt ook goed!

      Verwijderen
  10. Hoi! Anouk hier uit Nijmegen.
    Hoi hoi.
    Ik heb het broodje gisteren gemaakt en MOET van mijn man je bedanken : dus bij deze. Om te beginnen: het rook al heerlijk in de keuken. Manlief eet regelmatig een broodje kip bij de Vietnamese kraam op de markt hier in Nijmegen. En al jaaaaaaaaaaaaaren vragen we ons af wat er allemaal in zit ; welke kruiden / specerijen. Dit broodje smaakte exact hetzelfde zo niet nog lekkerder. We hebben eindelijk de code gekraakt. Na al die jaren! Dus: ook namens Daan : heel erg bedankt! Groetjes Anouk en Daan
    Wij gaan de speklappen in marineren in de saus; dat lijkt ons ook heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Anouk, wat superleuk om je reactie te lezen! Met speklappen is het vast ook heel lekker ja. Groetjes aan Daan.

      Verwijderen
  11. Vandaag voor het eerst dit broodje gemaakt. Heb er paprika en champignons aan toegevoegd. Geserveerd met friet en koolsalade. Het was heerlijk de pan was helemaal leeg 😂

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Bedankt voor dit heerlijke recept! Heb genoten!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. heb hem ook zojuist gemaakt, het is een topper!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...