Duizenden1dag: Broodje hete kip ketjap

donderdag 2 februari 2017

Broodje hete kip ketjap

Dit broodje is echt een topper! Ik had zelfs alleen maar een foto met mijn telefoon gemaakt omdat ik niet verwachtte dat ik dit broodje zou gaan bloggen. Het was meer even een in elkaar geflanste lunch die ik een kwartier van te voren verzon. En soms blijken dat dan juist de juweeltjes. Dus ik kan alleen nog maar zeggen: maak dit broodje hete kip ketjap!!
Als je borrelhapjes wilt maken met dezelfde smaak of een bijgerecht bij je rijsttafel kun je ook kleine kippenpootjes gebruiken ipv kippendij. Als ik ze op tafel zet zijn ze altijd binnen een mum van tijd verslonden.

broodje hete kip  

Broodje hete kip ketjap


Ingredi├źnten voor 4 broodjes

  • 750 gram kippendij (zonder bot) in grove stukken
  • 65 ml ketjap manis
  • 150 ml water
  • 2 eetlepels honing
  • 4 grote gehakte knoflooktenen
  • 2 theelepels gehakte gember
  • 1/2 theelepel 5 kruidenpoeder
  • 2 gehakte spaanse pepers (of sambal naar smaak)
  • 100 gram Taug├ę
  • paar handen sla
  • stuk komkommer
  • scheutje olie om in te bakken
  • 4 broodjes

Meng de ketjap,de honing en het water in een kommetje en roer goed door. Verhit de de wok en doe er de olie in. Als de olie heet is voeg je de pepertjes, knoflook en gember toe om deze heel even te roerbakken. Voeg de kip toe en roerbak een minuut of 10. Voeg het ketjapmengsel en de 5 kruidenpoeder toe en draai het vuur laag.

Dek de wok af en laat de kip zo'n 20 minuten sudderen. Deksel van de wok nemen en het vuur hoog zetten. Onder voortdurend roeren de saus laten inkomen tot de kip geglaceerd is. Pas op dat het niet te hard gaat.

Doe de tauge in een vergiet en giet er kokend water over. Snijd de komkommer in blokjes.

Beleg de broodjes met de kip, de sla, de komkommer en de tauge.


Als je minder broodjes wilt maken of kip overhoudt kun je de overgebleven kip ook heel goed de volgende dag eten door wat nasi.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...