Duizenden1dag: Foodblogswap: slagroomsoesjes met een tic

zondag 26 februari 2017

Foodblogswap: slagroomsoesjes met een tic

Voor de foodblogswap van februari kwam ik bij het blog van The Food Voyage  terecht. Hier had ik keus genoeg om iets lekkers uit te zoeken. Je vindt er nl zowel hartige als zoete recepten. De reisverhalen vind ik trouwens ook erg leuk om te lezen.
Uiteindelijk werden het deze slagroomsoesjes die ik een kleine twist gaf door een scheut caramellikeur aan de slagroom toe te voegen. 

Als je de soezen net iets te vroeg uit de oven haalt zakken ze een beetje in, maar dat lost zich vanzelf op tijdens het vullen. Dan krijgen ze gewoon hun oorspronkelijke vorm terug door de slagroom. Je kunt ze naar smaak groter of kleiner maken. De soezen die ik 5 minuten langer liet bakken waren iets steviger en bleven mooi in vorm.

Grappig detail is dat ik nu pas ontdek dat er ook melk in het recept staat. In de ingrediƫntenlijst heb ik de melk over het hoofd gezien en in het recept kwam de melk niet meer terug. Je kunt dus nog 180 ml melk toevoegen bij het water en de boter, maar nodig is het niet want de soezen zijn prima gelukt.
De hoeveelheid slagroom die je nodig hebt hangt een beetje af van de grootte van je soezen, maar ik gok dat je ongeveer 400 ml nodig hebt.

Slagroomsoesjes

Slagroomsoesjes met een tic


Ingrediƫnten voor 30 flinke soesjes

  • 180 gram patentbloem
  • 150 gram roomboter
  • 6 eieren maat L (op kamertemperatuur)
  • 150 ml water
  • snufje zout
  • 400 ml slagroom + 2 theelepels poedersuiker
  • eventueel 2 theelepels likeur

Verwarm de oven voor op 200 graden (180 graden hetelucht)

Doe de boter en het water in een steelpan. Laat de boter smelten in het water en breng het dan even aan de kook.
Zet het vuur laag en voeg de bloem en het zout toe. Laat de bloem een paar minuten op laag vuur garen terwijl je roert. Als het goed is heb je dan een soort vettige bal in de pan. Hierna laat je de pan even een minuut of 5 afkoelen en dan roer je 1 voor 1 de eieren erdoor. Voeg steeds een ei toe als het vorige ei helemaal in het mengsel is opgenomen.

Doe het deeg in een spuitzak en spuit er de soezen van. De puntjes van de soezen kan je wegkrijgen door je vinger nat te maken en het glad te strijken

Bak de soezen in 25 minuten goudbruin en gaar. Doe de oven niet open voordat ze klaar zijn anders zakken de soezen in.

Laat de soesjes volledig afkoelen. Klop ondertussen de slagroom stijf met de suiker. Doe de likeur erbij als de slagroom bijna stijf is. Maak een gaatje aan de onderkant van de soesjes en spuit hier de slagroom in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...