vrijdag 17 maart 2017

Bolognesesaus (in pan of slowcooker)

Deze bolognesesaus is erg handig om in porties in de vriezer te hebben. Je hoeft dan alleen nog maar wat pasta te koken en de saus op te warmen zodat je in een paar minuten aan tafel kunt. Ik maak deze saus dan ook alleen maar in grote hoeveelheden.
Je kunt de saus heel goed in de braadpan maken, maar als je de deur uit wil of de saus 's nachts wil laten pruttelen is de slowcooker handiger. Qua smaak vond ik het niets uitmaken.
De saus is ook perfect voor in deze lasagne.

pasta met bolognesesaus





Bolognesesaus


IngrediĆ«nten voor 10 personen

  • 200 gram spekjes
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 wortels 
  • 4 tenen knoflook
  • 1 grote ui
  • 2 blikken tomatenstukjes (of hele tomaat) van 400 gram
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 250 ml rode wijn (150 voor slowcooker)
  • 1 eetlepel Italiaanse tuinkruiden
  • 1 blaadje laurier
  • peper en zout

Doe de spekjes in een braadpan en laat ze op zacht vuur bakken. Snipper intussen de ui en doe die bij het spek in de pan. Laat zachtjes een minuut of 7 meebakken.
Snijd de wortel in kleine stukjes en snijd de knoflook fijn. Doe ze bij de ui en het spek in de pan. Dit mag op wat hoger vuur. Bak het gehakt mee terwijl je in de pan roert zodat het gehakt uit elkaar valt. Doe de tomatenpuree erbij en roer goed door. Doe de rode wijn erbij en laat even een minuutje op hoog vuur pruttelen. Voeg dan de inhoud van de blikken tomaat toe. Als je hele tomaten hebt genomen kun je ze even plat duwen met een pollepel. Doe de kruiden erbij en bestrooi met peper en zout. Laat de saus dan op laag vuur zonder deksel lekker een uur of 2 pruttelen. 
Als je de saus in de slowcooker maakt zet je hem een uur of 6 op stand low. Je kunt evt het laatste uur het deksel van de slowcooker eraf halen en op hem op high zetten zodat de saus een beetje inkookt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...