Duizenden1dag: Plaattaart met broccoli, brie en paprika

maandag 13 maart 2017

Plaattaart met broccoli, brie en paprika

Alweer een recept met restverwerking. In de koelkast vond ik een nog net niet vergane broccoli en een paprika die zijn beste tijd ook wel gehad had. Ik verwerkte ze in deze plaattaart en dat bleek een goed idee. Omdat ik geen fan ben van broccoli maakte ik die klein in de keukenmachine. Zo wordt de smaak meer vermengd met de andere ingrediƫnten. Wij deden dat vroeger met scoutingkampen ook regelmatig. Als we bijv. pastasaus aten, maakten we de champignons en de paprika ook klein. Ook de kinderen die geen champignons en paprika lusten aten de saus dan probleemloos.
Je kunt deze taart koud eten, maar ik vind hem zelf warm het lekkerst.

Koude plaattaart met  broccoli, brie en paprika


Plaattaart met broccoli, brie en paprika


Ingrediƫnten

  • 1 pakje bladerdeeg
  • 6 eieren
  • 1 struik broccoli
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 paprika's 
  • 100 gram brie
  • 6 eetlepels paneermeel
  • beetje geraspte kaas
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 220 graden (200 graden hetelucht).
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien, maar laat ze niet te lang liggen (dan worden ze moeilijker te hanteren). Maak de broccoli met de knoflook fijn in de keukenmachine en meng de eieren erdoor. Voeg peper en zout toe.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en beleg die met bladerdeeg.Prik er met een vork gaatjes in en verdeel het paneermeel over het bladerdeeg.
Snijd de brie in plakjes en verdeel ze over het bladerdeeg. Giet het broccoli-eimengsel over de bodem. Verdeel het een beetje met een lepel. Snijd de paprika in repen en verdeel ze over de taart. Bestrooi tenslotte met geraspte kaas.
Bak in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin. Als het bladerdeeg mooi bruin is en het ei gestold is, is de taart klaar. 

Als het te hard gaat kun je de taart afdekken met een stuk aluminiumfolie.

Warme plaattaart met  broccoli, brie en paprika

2 opmerkingen:

  1. Hey Martine, ik vroeg me af of het niet lekkerder is om het bladerdeeg eerst voor te bakken zodat ook de onderkant lekker krokant is! Leuk receptje met restjes uit de koelkast :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Doordat je het bladerdeeg inprikt en paneermeel op de bodem doet is voorbakken niet nodig. Je zou het natuurlijk wel kunnen proberen :-)

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...