vrijdag 3 maart 2017

Truffelrisotto

Sinds ik ontdekt heb dat je risotto ook in de oven kunt klaarmaken eten we veel vaker risotto. Er zijn veel variaties mogelijk en je hebt er bijna geen werk aan. Soms vind ik het namelijk heerlijk om lang in de keuken te staan, maar er zijn ook dagen dat ik gewoon lekker met een boek wil wachten tot het eten klaar is zonder er veel moeite voor te hoeven doen. Maar bovenal wil ik natuurlijk lekker eten. En dat zit met deze risotto wel goed.
Het potje truffeltapenade dat ik gebruikte was van Digusti en die was erg lekker.


Truffelrisotto


Ingrediƫnten voor 3 personen

  • 300 risottorijst
  • 1 liter bouillon
  • 2 grote portobello's (of 150 gram kastanjechampignons)
  • 1/2 courgette in kleine blokjes
  • 1 gesnipperd sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas (en nog wat als garnering)
  • 1 theelepel tijmpoeder (of verse, gedroogde tijm)
  • 60 gram salsa tartufata
  • peper en zout
  • klontje boter
  • scheutje olie
  • peterselie als garnering

Verwarm de oven voor op 175 graden (of 155 hetelucht)
Fruit het sjalotje met de knoflook even in de olie in een kleine (braad)pan met dikke bodem en doe er dan de rijst bij. Bak mee terwijl je roert tot de rijst glazig wordt. Doe er dan de bouillon bij en roer nog een keer goed door. Zet de pan dan zonder deksel in de oven.
Snijd de paddenstoelen in stukken en bak ze samen met de courgette in de koekenpan tot ze net gaar zijn. Bestrooi met peper, zout en tijm.
Na ongeveer 20 minuten roer je het paddenstoelenmengsel met de truffelsalsa en de geraspte kaas door de risotto. Als de risotto nog niet klaar is (rijst moet gaar zijn, maar niet te droog worden) zet je de pan nog even in de oven. Als de rijst te droog is geworden kun je er nog een beetje bouillon bij doen. Als de risotto klaar is doe je het klontje boter in de pan en laat je de risotto nog een paar minuten met het deksel op de pan staan. Daarna roer je nog een keer door en serveer je het direct met wat extra geraspte kaas en de peterselie.

Als je risotto overhoudt kun je daar prima de volgende dag koekjes van bakken in een koekenpan of ze als balletjes paneren en dan frituren.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...