donderdag 13 april 2017

Pavlova met advocaat en mini-paaseitjes

Dit is zo'n toetje dat je grotendeels voor kunt bereiden als je gasten krijgt met Pasen. De pavlova maak je al een dag van te voren; de slagroom klop je op de dag zelf en als de gasten er zijn hoef je hem alleen nog maar even op te bouwen.
Je kunt variƫren met de vorm en de smaak van de bodem; je kunt de slagroom een ander smaakje geven en je kunt er alles opleggen wat je lekker vindt of er mooi uitziet. Voor een Paaspavlova gebruikte ik deze mini paaseitjes. De chocolade combineert mooi met de advocaatslagroom.


Pavlova met advocaat en mini-paaseitjes


Ingrediƫnten voor 6-8 personen

  • 4 eiwitten
  • 100 gram fijne tafelsuiker
  • 100 gram poedersuiker
  • 1,5 eetlepel cacao
  • 0,5 theelepel maizena
  • 0,5 theelepel citroensap
  • 250 ml slagroom
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 4 eetlepels advocaat
  • 2 handen mini chocolade-eitjes (rond Pasen in de supermarkt)

Verwarm de oven voor op 140 graden (120 graden hetelucht).
Klop de eiwitten met de mixer tot het in pieken blijft staan. Zeef de cacao en de poedersuiker. Meng met de tafelsuiker. Voeg dan beetje bij beetje de suiker toe aan het geklopte eiwit terwijl je blijft mixen.  Doe er als laatste de maizena en het citroensap bij en klop nog even door. Lepel het mengsel op bakpapier op een bakplaat en verdeel het tot een ovaal of een cirkel (of net hoe het uitpakt). Je kunt dit ook met een spuitzak doen. Bak de pavlova 1,5 uur in het midden van de oven en zet dan de oven uit. Laat de pavlova nog , nog 1,5 uur in de oven afkoelen.
Klop de slagroom op en voeg dan de eetlepel suiker en de advocaat toe. Klop nog even door tot het goed gemengd is. Verdeel vlak voor het serveren de room over de pavlova en strooi de mini-eitjes erover.

De bodem is lekker chewy door het gebruik van maizena en citroensap. Als je die weglaat krijg je een merenguebodem. die veel brosser is.

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...