Duizenden1dag: De maand van Duizenden1dag: april 2017

zondag 7 mei 2017

De maand van Duizenden1dag: april 2017

Omdat ik ze bij anderen zo leuk vind om te lezen ga ik er zelf ook mee beginnen. Een maandoverzicht van alle leuke dingen in die afgelopen maand. Ik trap af met april. Dit was een erg leuke maand met veel uitjes (Culiperslunch, helikoptervlucht) en zelfs 2 weekendjes weg.


Weekendje Friesland


Het eerste weekend van april gingen we een weekendje naar Friesland waar we in een AirBNB overnachten, het gevangenismuseum bezochten en heel lekker aten bij Het Postkantoor in Heerenveen.

Gevangenismuseum veenhuizen

Het Postkantoor in Heerenveen

Culiperslunch


De week erna mocht ik naar de Culiperslunch, een evenement waarbij culinair journalisten en foodbloggers kennis kunnen maken met nieuwe produkten, kookboeken, drankjes en gerechten. Daarnaast is het altijd erg leuk dat je er kunt bijkletsen met collega bloggers en elkaar soms voor het eerst in real-life ziet.

Culiperslunch

Ik proefde er onder andere heerlijke hagelpasta van Bommels Conserven waar ik bonbons mee gemaakt heb (recept volgt nog), puur natuur Jus de veau van Joost & Paul die in kleine zakjes van 50 ml verkocht wordt, melk en yoghurt van jerseykoeien (de volle melk schijnt supergoed te schuimen, handig voor cappuccino en Yaya Kombucha (een gefermenteerd drankje op basis van thee). Fris van smaak en een zeer geschikt koud zomerdrankje. Ook proefde ik iets scroppino achtigs met Hermit gin. Superlekker. In de enorme goodiebag die ik mee naar huis kreeg zaten de meeste produkten nog eens om thuis uit te kunnen proberen.

Culiperslunch


Limburg


Met pasen ging ik een weekendje naar Limburg met mijn moeder en zus. We winkelden in Sittard, bezochten de steenkolenmijn in Blegny en aten overheerlijke asperges.

Asperges met gebakken krieltjes, ham en gekookte eieren

Koningsdag


Met Koningsdag moest ik werken, maar we gingen met een groepje cliënten een uurtje naar een boerderij en aten lekkere wraps met zalm en kip bij de lunch.

Wrap met zalm

HelikoptervluchtOp de laatste dag van de maand hadden we ook nog een topdag. We gingen 40 minuten vliegen in een helikopter. Dat was natuurlijk helemaal te gek.

Helikoptervlucht


Daar gaan we:


                                  

Virtual reality


Als toetje gingen we later op de dag in Hoorn naar het Westfries Museum voor een reis door het Hoorn van 1650. Met een Virtual Reality bril en een koptelefoon op ben je even helemaal afgesloten van de buitenwereld en ga je als een soort geest door een animatie van de stad. Erg leuk om gedaan te hebben. Dit soort techniek gaat onze wereld weer enorm vergroten denk ik. Het toppunt van ontspanning lijkt me om met zo'n bril door verre natuurgebieden te gaan, op safari ofzo. Rustgevend muziekje erbij en na een kwartiertje kun je de hele wereld weer aan.


Volgende maand belooft weer net zo leuk te worden als april, want er zitten 2 kampeerweekeinden in de planning. Kunnen we eindelijk onze nieuwe tent gaan uitproberen.

3 opmerkingen:

  1. Wat heb je leuke dingen gedaan! En heerlijk gegeten ook!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke maand! Helikopter vliegen lijkt mij ook zo gaaf om te doen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuke maand! En in Friesland geweest ;-) en een helicoptervlucht. Volgende keer in Friesland mij wel ff bellen hè!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...