Duizenden1dag: Feta spread met spinazie en artisjokharten

vrijdag 19 mei 2017

Feta spread met spinazie en artisjokharten

Op mijn werk lunch ik samen met de cliƫnten (met een licht verstandelijke beperking) en de kwaliteit van die lunch is niet zodanig dat we echt lekker zitten te eten. Ik ben dus altijd op zoek naar manieren om de boel een beetje op te fleuren. De wekelijkse tosti op woensdag maakt het brood een stuk beter te behappen en op de overige dagen neem ik af en toe ik zelf iets mee. Het is dan altijd grappig om te zien wie er openstaan voor een nieuw smaakje en wie er niets van moeten weten omdat ze het niet kennen. Deze spread is daar een mooi voorbeeld van. Toen ik vertelde dat er spinazie, artisjokhart en feta inzit haakten de meesten af. De 2 die het probeerden waren oprecht enthousiast en ik zelf ga deze spread nog veel vaker maken. Ik vind de knoflook er erg lekker in, maar ik kan me voorstellen dat je tijdens je lunch niet perse knoflook wilt eten. Dan laat je die er gewoon uit. Uit ervaring weet ik inmiddels dat de spread zeker 6 dagen goed blijft en ook heerlijk is op een toastje bij de borrel.

feta spread

Feta spread met spinazie en artisjokharten


Ingrediƫnten

  • 200 gram feta
  • 2 flinke handen gewassen verse spinazie
  • handje gehakte platte peterselie
  • 1/2 potje artisjokharten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

Roerbak de spinazie in een klein beetje olie, maar houd een klein handje apart. 
Laat de spinazie even afkoelen en doe het dan met de peterselie, artisjokharten, knoflook en feta in een keukenmachine. Laat draaien tot het een glad mengsel is. Meng er dan steeds een scheutje olie door tot je een goed smeerbare puree hebt. Doe er peper en zout naar smaak bij en laat nog heel even draaien met de achtergehouden spinazie.
Erg lekker op dikke plakken getoast brood of op een toastje. Je kunt deze spread prima een paar dagen bewaren in de koelkast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...