Duizenden1dag: Foodblogswap: Noedels met kip en groenten

dinsdag 30 mei 2017

Foodblogswap: Noedels met kip en groenten

At Sowyen's Kitchen is de blog van Sowyen, die sinds een paar jaar in Shanghai woont. Er staan veel Aziatische recepten op en aangezien ik altijd opensta voor nieuwe gerechten met noedels was de keuze voor de foodblogswap van mei snel gemaakt. Het werden noedels met kip. Ik verving de kool en wortel door prei en mini maiskolven en gebruikte wat meer kip dan in het originele recept. We hebben er heerlijk van gegeten en ik ga dit recept zeker vaker maken. Lekker makkelijk en snel klaar. 
Nu nog even oefenen om noedels met stokjes te eten aangezien we over een paar weken naar Vietnam gaan.

De mini maiskolven kocht ik op de versafdeling bij AH. Ik had ze nog nooit klaargemaakt, maar ik vond ze erg lekker. Ik weet niet zeker hoeveel gram er in het pakje zat, maar gok op 150 gram. Je kunt ook babymais uit blik gebruiken en of je meer of minder mais gebruikt maakt weinig uit.


Noedels met kip


Noedels met kip en groenten



Ingrediƫnten voor 4 personen

  • 350 gram kippendijfilet
  • 250 gram eiernoedels
  • olie (in totaal 3 eetlepels)
  • 2 teentjes fijngehakte knoflook
  • 1 fijngesneden Spaanse peper
  • 200 gram fijngesneden prei
  • 150 gram babymais 
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 2 eetlepels water
  • sesamzaadjes om te garneren
marinade
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 theelepels oestersaus
  • 1 theelepel worcestershiresauce
  • 2 theelepels shaoxing wijn
  • 3 snufjes peper
  • 1 theelepel sesamolie
  • 2 theelepels (palm)suiker

Roer de ingrediƫnten voor de marinade door elkaar in een kom waar de kip later ook nog bij past. Snijd de kip in stukjes en meng goed met de marinade. Dek de kom af en laat de marinade minstens een kwartier intrekken in de koelkast.
Kook de noedels volgens de verpakking; spoel ze met koud water in een vergiet en zet weg tot je ze nodig hebt.
Verhit de eetlepel olie in een wok en bak de kip gaar. Haal de stukjes kip dan uit de wok en maak de pan schoon met keukenpapier. Verhit nu de overgebleven olie in de wok en roerbak de knoflook en de peper kort. Doe er dan de in stukken gesneden babymais en het grootste gedeelte van de prei bij. Houd een beetje prei achter om mee te garneren.
Roerbak een paar minuten en voeg dan de noedels, sojasaus, oestersaus en het water bij. Roer goed tot alles vermengd is en voeg dan de kip toe. Warm nog even goed door en serveer dan. Garneer met het beetje achtergehouden prei en de sesamzaadjes.

Helaas was ik de sesamzaadjes vergeten bij de garnering. Die zie je dus ook niet op de foto.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...