Duizenden1dag: Het Postkantoor in Heerenveen

donderdag 4 mei 2017

Het Postkantoor in Heerenveen

Het Postkantoor in Heerenveen

In het eerste weekend van april ben ik met Maarten een weekendje naar Friesland geweest. We hebben er uitgebreid in het gevangenismuseum van Veenhuizen gesnuffeld (aanrader!) en 's avonds hebben we heerlijk gegeten in Het Postkantoor in Heerenveen.

De avond ervoor waren we op de gok bij Het Postkantoor binnen gelopen, maar toen was er geen plaats meer. We hebben toen gelijk gereserveerd voor de volgende dag.

Om 18.00 uur kwamen we binnen en toen begon de drukte net langzaam op gang te komen. Het Postkantoor is een vrij groot restaurant met een all you can eat concept. Toch is dit restaurant zeker geen vreetschuur.

Het terras ziet er gezellig uit met loungebanken en tafelhaarden. Je gaat het restaurant binnen via een ouderwetse draaideur waarna je in een soort groot eetcafé beland. Er staan lage tafeltjes naast de ramen, hoge tafels met barkrukken in het midden en daartussen kun je op halfronde hoge banken met hoge tafels zitten. Het ziet er gezellig uit, maar als je aan een laag tafeltje zit kun je je wat bekeken voelen door de mensen die aan de hoge tafel naast je zitten. Die kijken namelijk pontificaal op je tafeltje.

We werden warm onthaald door het enthousiaste personeel van Het Postkantoor. Bij de reservering was niet doorgekomen dat we graag aan een lage tafel wilden zitten, maar dat werd direct geregeld.
Het concept is eenvoudig. Per ronde kun je 2 gerechten van de kaart bestellen. Je klemt je ingevulde bestellijstje in de houder op je tafel en dan wordt je bestelling opgehaald om klaargemaakt te worden. Dat ging steeds snel en soepel. Er staan 5 rondes op de kaart, maar vaker bestellen mag ook. Al kan ik me bijna niet voorstellen dat iemand zoveel kan eten. De volgorde van bestellen mag je zelf bestellen; liever eerst een dessert en dan een voorgerecht? Geen probleem.

De gerechten op de kaart zijn zeer divers, van Thaise pad thai tot bietencarpaccio met geitenkaas.
De kaart is ook vrij uitgebreid en zeker in het begin vonden we het nog best moeilijk kiezen. De hoeveelheden zijn vrij groot en we hebben dan ook diverse gerechten nog samen gedeeld om zo meer te kunnen proeven. Natuurlijk vonden we het een lekkerder dan het ander, maar over het algemeen waren we erg enthousiast. De smaakcombinaties waren prima; het waren niet al te alledaagse gerechtjes. Ik kan je helaas niet meer vertellen wat we precies gegeten hebben, want het is niet gelukt om deze blogpost volgens plan in dezelfde week te plaatsen en ik had niets opgeschreven. Inmiddels is de kaart veranderd en kon ik dus ook niet spieken op de website. Wel leuk dat de kaart meerdere malen per jaar wisselt.

Eigenlijk hadden we geen ruimte meer voor een dessert. Toch konden we de appelcrumble en de chocolademousse niet weerstaan en daar hebben we ook nog van zitten smullen.
Tegen die tijd was het te donker om te fotograferen, maar ik plaats ze toch maar voor een indruk.
Met een goed gevulde buik liepen we uitermate tevreden weer naar buiten.


Grand-Bistro Hét Postkantoor
Gemeenteplein 81
8442 MB Heerenveen
Telefoon: 0513-201065‎
Mail: info@postkantoorheerenveen.nl
Openingstijden: dinsdag t/m zondag vanaf 17:00 uur

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...