Duizenden1dag: De maand van Duizenden1dag: mei 2017

zaterdag 3 juni 2017

De maand van Duizenden1dag: mei 2017

Wat een leuke maand was mei en wat hebben we veel gedaan! We hebben onze eerste 2 kampeerweekenden van het jaar erop zitten en en gingen tussendoor ook nog een paar keer op pad.

Paleis op de Dam


Het eerste weekend van mei wilden we een weekendje samen kamperen op de Veluwe. Maar uiteindelijk vonden we het met Bevrijdingsdag toch nog een tikje te koud en besloten we een dag later te gaan. Op Bevrijdingsdag gingen we in plaats van naar de camping naar Amsterdam waar we het Paleis op de Dam bezochten. We waren ervan onder de indruk, hoewel het enorm druk was.


Little Saigon


We lunchten bij Little Saigon om vast een beetje in Vietnamese sferen te komen voor de vakantie. Het eten was lekker, maar we vonden het niet heel bijzonder.


Kasteel Cannenburgh


De dag erna vertrokken we naar Hoog Soeren om toch nog een nachtje te kamperen. We bezochten kasteel Cannenburgh (best leuk, maar de binnenkant kan wel wat onderhoud gebruiken) en het middeleeuwse festival in de tuinen rondom het kasteel.
Bud's tolhuis no 10


We aten 's avonds bij Bud's tolhuis no 10 in Nieuw Milligen. Uitstekende gebakken aardappeltjes met een lekker kippetje.Maarten was iets minder enthousiast over zijn saté, maar dat mocht de pret niet drukken want daarna mocht hij op de camping lekker fikkie stoken. Het eerste kampvuurtje van het jaar was een feit.


Boekpresentatie Oogst


In de week erna was ik bij de boekpresentatie van Oogst, het nieuwe boek van Marleen van Es van Eten in de volkstuin. Wat een heerlijke plek is die volkstuin van haar toch. En het boek is prachtig geworden! Een recensie volgt later nog.


Foodbloggers naar Brugge


Het is inmiddels een soort traditie geworden dat Marleen (Eten uit de Volkstuin), Emmelien (Zoet en roze) Christien (Oesters en uien) en ik in december naar de Auchan in Lille gaan en in het voorjaar een andersoortig uitje plannen. Dit keer gingen we naar Brugge. We kochten bonbons bij The Chocolate line van Dominique Persoone, lunchten heerlijk bij Le pain quotidien (aanrader!), slenterden op ons gemakje door de stad en kletsten intussen bij. Na een kort bezoek aan de Carrefour reden we weer naar onze Carpoolplek bij bergen op Zoom. Als je parkeert bij het station (kostte geloof ik 3 euro voor de hele dag) kun je gratis met een carpoolbus naar het centrum. Supergoed geregeld daar. 


Gerookte kip op brood met gegrilde courgettes, kruidensaus en verse koriander bij
Le pain Quotidien


Kamperen in Baarn


Met hemelvaart kamperen we altijd op een scoutingterrein met een groep vrienden. Overdag lekker koken op houtvuur en 's avonds lekker bijkletsen rond het kampvuur. Bijna ieder jaar dreigt er een stookverbod en komt het op het nippertje weer goed. Dit jaar hadden we er eigenlijk niet zo'n erg in en werd er donderdag voor ons dus onverwacht een stookverbod afgegeven door de brandweer. Gelukkig mochten we nog wel op houtskool koken en mochten we een gasbrander lenen. Samen met de branders die de laatkomers meebrachten hebben we het toch weer gered. Het kampvuur werd vervangen door wat waxinelichtjes in een potje en zo hadden we net als ieder jaar een gezellig weekend.


Rollende keukens


Op zondag gingen we naar de Rollende Keukens. Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel een beetje foodfestivalmoe begin te worden. De sfeer is altijd leuk en gelukkig is er bij de Rollende Keukens geen gedoe met munten, maar het eten valt ons toch vaak een beetje tegen. In Berlijn at ik fantastische zoete aardappelfriet, dus toen ik onderstaande friet zag moest ik die wel proberen. De smaak was prima, maar de friet was erg slap en viel dus toch een beetje tegen. In de bitterballen met eend zat geen zichtbaar vlees, maar de ragout was lekker. De kip die we aten smaakte fantastisch, maar ik vind 10 euro  voor 2 stukken kip en 1 kaal bot toch best duur.
Er waren wel heel veel erg leuke bandjes aan het spelen dit jaar. We hebben op meerdere plekken echt even staan luisteren omdat we de muziek zo leuk vonden. En het was rond een uur of 3 precies druk genoeg om gezellig te zijn. 

Volgende maand word nog leuker, want dan gaan we 3 weken naar Vietnam. Nog 2 weken en dan is het zover. Mijn moeder komt dan lekker in ons huis vakantie vieren en wij leven heerlijk 3 weken uit een rugzak. Ik kan niet wachten op al dat lekkere Vietnamese eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...