Duizenden1dag: Eetcafé Nooitgedagt in Harlingen

zondag 3 september 2017

Eetcafé Nooitgedagt in Harlingen

Het weekendje zeilen ter ere van het 50 jarig huwelijksfeest van mijn schoonouders werd ingeluid bij Eetcafé Nooitgedagt in Harlingen. Eetcafé Nooitgedagt is gevestigd in een prachtig pakhuis dat volgens de gevelsteen uit 1647 stamt. Ook van binnen is het pakhuis sfeervol. Het eerste dat mij opviel waren de schitterende tafels van oude vloerdelen. ik had er zo wel een mee naar huis willen nemen. 
Het volgende dat ik echt opvallend vond was de vriendelijkheid van het personeel. Ik schreef het al eerder; het personeel in de horeca in Friesland is toch vaak echt gastvrijer dan hier in het westen. We werden zeer hartelijk welkom geheten, we hebben nergens op hoeven wachten en we zaten gezellig.

Vriendelijkheid van het personeel en de gezelligheid in de zaak zijn natuurlijk wel belangrijk, maar uiteindelijk kwamen we om lekker te eten. En dat is prima gelukt. Er viel niets op aan te merken en iedereen heeft heerlijk gegeten. Ok, klein minpuntje dan toch. Twee kleine schaaltjes patat en groenten is wel een beetje weinig voor een gezelschap van 10 man, maar toen we bij bestelden stond dat wel binnen een paar minuten op tafel.

Vooraf hadden we heerlijk vers brood met diverse tapenades, humus en kruidenkaas. Daarna nam ik de tarbot die precies goed gebakken was. Ook mijn tafelgenoten waren uitermate tevreden met wat ze bestelden. Mijn schoonvader heeft zitten smullen van de kaasfondue met groenten, brood en tortillachips om te dippen. Het jongste nichtje heeft de enorme hamburger met een groot bord garnituren om het broodje af te maken bijna helemaal opgegeten en ook de rest van de familie heeft zitten smullen van o.a de entrecote, spareribs en zeewolf.
Ook de desserts waren om je vingers bij af te likken zo lekker. Er kwamen diverse chocoladebollen op tafel die prachtig in elkaar zakten toen de hete saus eroverheen gegoten werd. Wel jammer dat dat niet voor mijn neus gebeurde, want ik zat natuurlijk al klaar met mijn camera om dat te filmen.
Maarten nam pana cotta met rood fruit. Mijn schoonmoeder vond haar fruitsoep fantastisch en oudste nichtje en haar vriendje kregen het dessert voor 2 niet op, maar vonden het wel erg lekker.

Koffie hebben we aan boord van de boot gedronken, maar de kaart zag er leuk uit.


We zijn niet zo gauw in de buurt van Harlingen, maar mochten we er komen dan gaan we zeker weer bij Nooitgedagt naar binnen om te eten.

Eetcafe Nooitgedagt
Grote Bredeplaats 35
8861 BA Harlingen 
Telefoon 0517-434 211

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...