Duizenden1dag: De maand van Duizenden1dag: september

zaterdag 7 oktober 2017

De maand van Duizenden1dag: september

Deze maand verliep eigenlijk vrij rustig. In Vietnam heb ik 3 weken zonder mijn steunzolen gelopen (mmm, dat klinkt wel erg bejaard) en een paar weken na de vakantie kreeg ik weer last van hielspoor. Door heel consequent alleen maar op mijn steunzolen te lopen is het langzaam over aan het gaan, maar omdat ik op mijn werk erg veel loop deed ik op vrije dagen maar even rustig aan.

Jarig


Op 1 september was ik jarig. Maarten was met de vriendengroep een weekend varen en ik ging door omstandigheden niet mee. Nu vier ik mijn verjaardag nooit echt, maar om niet zielig op de bank te zitten kwam mijn zus het gezellig bij mij vieren. De hele dag kreeg ik felicitaties binnen; zelfs gezongen boodschappen via whats-app en 's avonds werd ik door de vriendengroep vanaf de boot nog toegezongen. Zus Judith en ik dronken er een borreltje op!

Judith en MartineLoetje Overveen


Omdat ik jarig was geweest terwijl mijn moeder met vakantie was vierden we het een weekje later met een etentje bij Loetje Overveen. We bestelden allebei een biefstuk sambal met knoflook. Behoorlijk pittig, maar erg lekker.

Biefstuk Bali bij Loetje Overveen

Foodpost


Het wordt een beetje een verjaardagsblog op deze manier, maar ook deze foodpost van Kroon op het werk was ter ere van mijn verjaardag. Heerlijk hoor!

Groentenchips van Terra


Chocolade


Via Hands Off My Chocolate kreeg ik deze chocolade te proeven: Chocolate chip cookie dough flavoured chocolat en Hazelnut seasalt & cocoa nibs. Ik vond ze allebei erg lekker, maar vond de hazelnootverzsie het lekkerst. Maarten gaf juist de voorkeur aan de cookie dough.

Hands Off My Chocolate
Bron foto: website Hands Off My Chocolate


Souvenirs


Ik kreeg deze maand ook nog souvenirtjes uit het buitenland. Judith kwam met deze schattige worstjes aan die ze in Warschau gekocht had. Mijn moeder was in Denemarken geweest en daar kreeg ik deze hele dunne plakjes chocolade van voor op brood en een handig raspje voor gember en nootmuskaat.

Souvenirs

Destilleren


September stond ook in het teken van desilleren. Maarten is naast bier brouwen ook begonnen met het stoken van zijn eigen drank. Het hele huis staat vol met pannen, jerrycans, buizen en slangen, maar de eerste resultaten zijn veelbelovend. Hier gaan jullie vast nog meer van horen, want met de alcohol die hij maakt kan ik natuurlijk weer allerlei leuke recepten gaan maken.

Destilleren in de badkamer

Oogsten


In de tuin is de herfst begonnen. In september haalden we de laatste oogst van het land. Het was steeds zo nat dat we niet meer zoveel opbrengst hadden, maar wat we nog konden oogsten werd goed verkocht.

Oogst

Oogst

Dagje Den Haag


Omdat september wat rustig was en weer iets beter ging met mijn voet ging het aan het eind van de maand kriebelen. Ik moest er weer eens een dagje op uit. Op een zonnige zaterdag vertrok ik naar Den Haag om lekker te winkelen en rond te slenteren. Het werd een topdag met een paar leuke vondsten. Zo ontbeet ik bij Happy Tosti (kijk hier voor verslag) en lunchte ik met de heerlijke kroketjes van het Kroketloket (verslagje volgt nog)

Happy breakfast bij Happy Tosti

Krokettenproeverij van Het kroketloket

Feest

We sloten de maand af met een spetterend feest ter ere van 6 vijftig jaar geworden vrienden die dat vierden met een optreden van de band Skeftum. Erg gezellig.

Oktober wordt gelukkig weer iets drukker en ik heb een aantal erg leuke dingen in het vooruitzicht: o.a een logeerpartijtje, een feestje, een paar leuke ontmoetingen en een weekje naar Malaga! 

2 opmerkingen:

  1. Leuk dat je in mijn stad Den Haag bent geweest. Het kroket loket is een heerlijke plek.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gefeliciteerd alsnog! Heb net gegeten, maar de foto's doen me watertanden..

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...