Duizenden1dag: De maand van Duizenden1dag: december

maandag 1 januari 2018

De maand van Duizenden1dag: december

Kerstevent HEMA


December ging van start met het HEMA kerstevent voor bloggers. In het hoofdkantoor van HEMA werd de kerstcollectie gepresenteerd. Er was een overvloed aan zoete en hartige hapjes; er stonden kerstbomen vol met decoratie uit het assortiment en er was een wijnproeverij met de wijnen van het bedrijf. Daarnaast kon je je op laten maken door een visagist, was er een silent disco en kon je een snijplank laten branden met een tekst. Daar worden bloggers blij van!                                          

Jaarlijks uitje naar de Auchan


Net als voorgaande jaren ging ik in december met Marleen van Eten uit de volkstuin, Emmelien van Zoet en Roze en Christien van Oesters en uien naar de Auchan in Roncq bij Lille. We lunchten met flammkuchen  Les 3 BrasseursZo'n flammkuchen met die dunne bodem lijkt niet zo heel voedzaam, maar ik kon er makkelijk tot thuis (ik was om 8 uur thuis) op vooruit.


In de Auchan kwamen we overeen dat we elkaar na een uur of 2 weer zouden ontmoeten op de afgesproken plek en gingen allemaal ons eigen weg. Tegen 3 uur waren we allemaal klaar met de inkopen, dronken we nog even wat in de altijd zo gezellige Flunch en reden we weer naar huis. Er was slecht weer voorspeld, maar gelukkig hadden we onderweg alleen maar een piepklein sneeuwbuitje (en was het nog even spannend toen Emmelien en ik bijna zonder benzine kwamen te zitten; gelukkig waren we net op tijd bij een benzinepomp).
Wat is dit toch altijd een gezellig dagje. Onderweg kletsen we lekker bij en we gaan allemaal blij met onze aankopen naar huis. Ik zit wel een uur of 8 in de auto, maar het is het iedere keer weer waard. En bovendien heb ik weer een heerlijke streng gerookte knoflook in de gang hangen, waardoor het de eerste weken ruikt alsof er brand is.Foodybox


Halverwege de maand arriveerde de kerst foodybox. Hij was lekker gevuld en er zaten deze keer zelfs oesters in. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat we hier geen fans van rauwe oesters zijn. Ik heb ze op 2 manieren in de oven klaargemaakt, maar we vonden ze niet lekker. Dit lag aan ons en niet aan de oesters, want die waren prachtig. Met het bladerdeeg maakte ik een heerlijke hartige taart met spinazie en pulled pork die onverwacht zo lekker was dat ik hem had willen bloggen. Ik heb alleen geen idee meer wat ik gedaan heb want de tweede keer was hij lang zo lekker niet en van de eerste keer heb ik stom genoeg geen aantekeningen gemaakt.


Weekendje Amersfoort


Het derde weekend van december gingen we een weekendje naar Amersfoort. We lunchten er bij Lekker Burgerlijk. Ik bestelde de miniburgers: lam, rund en falafel. De falafelburger was erg zacht en die vond ik niet zo lekker. Op de overige 2 burgers zat (net als op de falafelburger) erg veel saus en hoewel het er erg mooi uitzag zou ik hier niet nog een keer gaan eten. Ook Maarten was  niet zo erg enthousiast over zijn burger.


Na een rondje door het centrum van Amersfoort belandden we bij stadsbrouwerij De Drie Ringen waar Maarten een proeverijtje bestelde.


Na onze bagage in het hotel gebracht te hebben reden we naar Almere waar we naar de voorstelling Forever 27 van studenten van de rockakademie gingen. Van te voren aten we bij de bierfabriek op een steenworp afstand van het theater. Een verslag van dit bezoek volgt nog.
Aternoon tea in museum Willet-Holthuysen


Op weg naar huis parkeerden we bij de RAI om met een P + R kaartje met de tram naar het centrum van Amsterdam te gaan. Dat is zeker in het weekend erg goedkoop en een snelle manier om in het centrum te komen.Onze bestemming was het museum Willet-Holthuysen, waar we kaartjes hadden voor een afternoon tea met zoete hapjes gemaakt door Cees Holtkamp die zelf vertelde wat hij gemaakt had. Daarna volgde een interessante lezing door historica Ileen Montijn over de eetgewoonten van een eeuw geleden. De organisatie verliep wat rommelig, maar we hadden een erg lekkere, interessante en gezellige middag.Kerst 2017


De zondag voor kerst gingen we met de schoonfamilie naar een theatervoorstelling in Dordrecht waar we in een zaal van het theater lunchten.


Eerste kerstdag vierden we met mijn moeder en mijn zus in Rotterdam, waar mijn zus woont. Het werd een gezellige middag met heerlijke gegrilde kip (recept volgt) en de beroemde patat en appelmoes van mijn moeder. 


Fiddler on the roof en Oud en Nieuw


Het laatste weekend van het jaar gingen we een avond naar Fiddler on the roof in het De La Mar theater. Erg mooie voorstelling!

© Roy Beusker & Annemieke van der Togt

© Roy Beusker & Annemieke van der Togt

We sloten het jaar af met de vriendengroep op een klipper in de haven van Dordrecht. We hadden een topavond en er werd ook nog eens fantastisch vuurwerk afgestoken op de hoek van de straat.
                                   

2 opmerkingen:

  1. Vraag me af wat er zo bijzonder is aan de Auchan?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Niets speciaals. We vinden het gewoon leuk om door een grote Franse supermarkt te struinen en de Auchan is het meest dichtbij.

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...