Duizenden1dag: Roast Chicken Bar in Haarlem

vrijdag 5 januari 2018

Roast Chicken Bar in Haarlem

Vorige week zaterdag aten Maarten en ik bij de Roast Chicken Bar in Haarlem. We waren er al rond half 6 en het was dan ook nog rustig in de zaak. Naarmate we langer zaten liep het snel vol (veel gezinnen met kinderen). 

De Roast Chicken Bar is een omgebouwde garage en de industriĆ«le oorsprong van het gebouw is niet weggestopt, maar veranderd in een soort kantine-achtige eetgelegenheid. Ik vind het gezellig, ook doordat de keuken waar de kippen boven de houtskool draaien midden in het restaurant is en je dus kunt zien wat daar gebeurt.
Het meubilair is basic met de houten stoelen en banken, maar je zit hier geen lange avond te tafelen, dus daar kon ik goed mee leven.

We werden ontvangen door goed gehumeurde, vriendelijke bediening en binnen een mum van tijd stonden drankjes en voorgerecht op tafel. Het minibroodje met pulled chicken was niet zo fotogeniek, maar smaakte uitstekend.Het hoofdgerecht bestond uiteraard uit een halve gegrilde kip met patat en erbij bestelden we nog wat coleslaw. Maarten is erg fan van coleslaw, maar hij vond deze een beetje " te wortelig". Over de kip en de patat waren we enthousiast. De kip is lekker gemarineerd, heeft een knapperig velletje en is botermals. De patat is goed knapperig en uitstekend van smaak. Ook de mayonaise (waar ik normaal geen fan van ben) vond ik heel lekker.
We waren het er al snel over eens dat we hier terug gaan komen.


Als dessert bestelden we cheesecake en brownie die beiden geserveerd werden met een bolletje vanille ijs.De kwaliteit van beide gerechten was goed, maar een volgende keer zullen we geen dessert bestellen. Los van dat we allebei al meer dan genoeg gegeten hadden vonden we de desserts niet zo bijzonder van smaak.Al met al was ons bezoek aan de Roast Chicken Bar erg geslaagd en gaan wij hier zeker nog eens eten. We vonden het gezellig, vlotte bediening, prima eten en de prijzen zijn zeer redelijk. Verwacht geen lange avond tafelen, maar voor een wat snellere maaltijd beveel ik deze zaak zeker aan.

Roast Chicken Bar
Turfmarkt 26
2011 CB Haarlem
Telefoon 023-8442271
Elke dag geopend
17.00 - 00.30

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...