Duizenden1dag: Tosti met bolognesesaus

donderdag 11 januari 2018

Tosti met bolognesesaus

Goede voornemens


Goede voornemens heb ik het hele jaar door wel en liefst juist niet per 1 januari. Toch borrelde er tegen de jaarwisseling 1 voornemen steeds meer op: meer recepten op Duizenden1dag. Er verschenen steeds meer reisverslagen, boekreviews, maandoverzichten  en recepten voor de foodblogswap, maar weinig eigen recepten. De laatste maanden ben ik druk in mijn hoofd met dingen op werkgebied. Ik merk dat we daardoor simpeler eten en ik vaak terugval op bekende recepten. Dat het in de winter vaak te donker is om goede foto's te maken als ik thuis ben helpt ook niet mee, maar de belangrijkste reden is toch wel wat gebrek aan inspiratie. 
Ik stof dus mijn behoorlijke verzameling kookboeken af en ga dit weekend eens lekker bladeren in de hoop dat de ideeën weer gaan stromen en we weer eens iets anders eten dan stamppot zuurkool of gebakken rijst met kip en groenten. Niet dat daar iets mis mee is, maar dat soort gerechten kan ik in de supermarkt wel uit mijn mouw schudden als ik na het werk nog boodschappen moet doen; moe en inspiratieloos. 

Inspiratie


Voor originelere maaltijden heb ik meer voorbereiding nodig. Het begint met een kookprogramma, restaurantbezoek of een heerlijke kookboek bladersessie waarna de ideeën vanzelf komen. Dan moet het van mijn hoofd naar de computer of een papiertje om de ideeën niet te vergeten. Vervolgens ga ik de ideeën omzetten naar recepten en boodschappenbriefjes. Als ik dan ook nog de tijd maak om ze daadwerkelijk te bereiden en zorg dat ik ze kan fotograferen komt het helemaal goed. Want uiteraard heb ik tussendoor best goed gelukte maaltijden of baksels gemaakt die nooit goed op een foto zijn beland. En ik heb ook best een paar foto's waarvan ik geen idee meer heb wat er precies op de foto staat. Ook maakte ik een fantastische hartige taart met pulled pork waarvan ik de receptuur niet goed heb opgeschreven en slechte foto's maakte. Ik heb de taart een week erna nog eens gemaakt, maar die was lang niet lekker genoeg om te bloggen. Dat was weer een wijze les om altijd op te schrijven wat ik doe bij een geïmproviseerde maaltijd. Voor hetzelfde geld pakt het zo goed uit dat het ineens blogwaardig is.

Tosti


Ik geef gelijk toe dat aftrappen met een tosti niet heel origineel is, maar tosti's horen bij Duizenden1dag en deze is weer erg lekker. Bovendien had ik gelijk opgeschreven welke ingrediënten ik gebruikt heb en was de foto ook al klaar. Omdat ik niet steeds alleen maar tosti recepten wilde plaatsen was deze tosti met bolognesesaus al een tijdje klaar om te posten. Ik heb me overigens wel een hele tijd afgevraagd hoe het kon dat ik champignons zag terwijl die niet in de ingrediëntenlijst staan. Tot ik verzon dat die natuurlijk in de bolognesesaus zaten. Lekker slim 😏


tosti met bolognesesaus


Tosti met bolognesesaus


Ingrediënten

  • 1 ciabattabroodje
  • 2 eetlepels bolognesesaus/gehaktsaus
  • 5 minibolletjes buffelmozzarella 
  • paar blaadjes basilicum
  • extra belegen Beemster kaas (hoeveelheid naar smaak)
  • evt wat fijngesneden Spaanse peper
  • peper en zout
  • evt snufje oregano

Besmeer het ciabattabroodje met de saus en beleg vervolgens met de gehalveerde mozzarellabolletjes, basilicum, spaanse  peper, zout, oregano en kaas. Paar minuten in het tosti-apparaat en smullen maar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...