Duizenden1dag: De maand van Duizenden1dag: januari

donderdag 8 februari 2018

De maand van Duizenden1dag: januari

Oud en Nieuw


Wij begonnen januari heel gezellig met de vriendengroep op een klipper in de haven van Dordrecht. Hoewel ik vuurwerk altijd een beetje eng vind heb ik wel erg genoten van het fantastische vuurwerk dat op de hoek van de straat werd afgestoken. Het was bijna een professionele show met een aaneenschakeling van prachtige vuurpijlen.


We sliepen bij mijn moeder in Dordrecht waar we op nieuwjaarsdag aan een heerlijk ontbijt konden schuiven.

Lion King


Copyright: Stage Entertainment Nederland

Een week later gingen we onverwacht naar de Lion King. We waren al een tijdje nieuwsgierig naar de musical maar vroegen ons ook af of we voor dat geld niet liever 3 andere voorstellingen zouden zien. Toen ik kaarten vond voor 42 euro per stuk ging ik voor de bijl. Nu moest het er dan toch maar van komen. We zaten aan de zijkant, maar op plekken waar je prima zicht had. Ik ben blij dat we hem nu gezien hebben, maar ik zou er niet het dubbele bedrag voor over gehad hebben. Maar ja, ik ben ook niet perse musicalfan. De kostuums en het decor zagen er fantastisch uit en de zang en het acteren zijn ook dik in orde.
Ook de week erna gingen we naar het theater. Deze keer in Heemstede waar we Herman in een bakje geitenkwark zagen. Maarten was enthousiast, ik vond er niet veel aan.


Worst maken


Het was al heel lang geleden dat ik worst had gemaakt en daar had ik ineens zo'n zin in. Ik nam geen halve maatregelen en kocht 3 kilo procureur waar ik ook nog dumplings en babi ketjap van maakte. Het vullen van de worst blijft toch altijd lastig, maar ik denk dat we nu de truc gevonden hebben.
De smaak was ook heel goed gelukt, dus dat recept komt deze week online.


Nog een keer theater


Tussendoor ging ik nog een keer naar het theater. Richard Groenendijk speelde een voorstelling in mijn lievelingstheater, de schouwburg van Velsen. Ik vind het theater prachtig; er hangt een prettige sfeer; je kunt er goed parkeren en de zaal is mooi ingericht met prettige stoelen. Ook van de voorstelling heb ik genoten.

Fotograaf: Roy Beusker

Zusje logeren


Als laatste kwam mijn zus logeren. Dat is altijd gezellig. We hebben een heerlijk weekend gehad.  Samen naar de markt, goede gesprekken, dumplings maken en een wandeling door de duinen. Maarten was een weekendje weg, dus we hadden het rijk alleen.
's Avonds aten we flammkuchen en de dag erna bami en dumplings.

1 opmerking:

  1. ik ben juist dol op musicals. Ik kan niet wachten tot Cats terug komt :-) Lion King heb ik helaas niet gezien... Ik moet echt wat meer tijd vrij maken om naar het theater te gaan, leuk dat jij dat wel regelmatig doet!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...