Duizenden1dag: De maand van Duizenden1dag: februari

zondag 4 maart 2018

De maand van Duizenden1dag: februari

Rodeo in Rotterdam


We begonnen februari op een ijskoude dag met een middagje bioscoop met mijn schoonouders. Daarna aten we bij Rodeo in Rotterdam fantastisch rundvlees. We namen alle 4 een mixed grill met antrecote, flank steak (bavette) en ossenhaas. Wat een mals vlees! De patat was ook prima; de groenten waren lauw en wat slap. We moesten ook erg lang wachten, maar dat was in dit geval niet zo erg.Het woog allemaal op tegen de kwaliteit van het vlees.


Logeerpartij


De week erna kregen we vrienden te logeren. We zaten heerlijk in het zonnetje bij een strandtent in IJmuiden en aten daarna thuis rendang met rijst en roergebakken groenten. Als dessert maakte ik creme brulee met sereh en gember. Dit recept komt binnenkort online. Bij de koffie waren er slagroomtruffels met rum.Van mijn vriendin kreeg ik deze schattige geboortehagelslag. Snel maar eens wat kraamhapjes bedenken.


Workshop Bij Robèrt


Samen met mijn moeder deed ik een workshop bij Bij Robèrt, het bedrijf van Robèrt van Beckhoven. In een prachtig pand (een oude leerfabriek) heeft Robèrt een bakkerij, een winkel en een restaurant. We werden met koffie/thee en een heerlijke appelkoek ontvangen en Robèrt vertelde ons het een en ander over het bedrijf en over Heel Holland Bakt. Daarna werden we meegenomen door Peter van der Maas die ons de workshop zou geven.
Wat was dit leuk zeg! We maakten 3 verschillende dingen (die ik hier niet mag verklappen) waarvan de ingrediënten al afgewogen klaarstonden. Als we dit allemaal zelf hadden moeten doen was het nooit gelukt in 3 uur. Het was perfect georganiseerd en de eindresultaten waren meer dan prima. Peter is duidelijk een vakman die het leuk vindt zijn kennis over te brengen. Ik had nog veel meer van hem willen leren. Dit is zoveel leuker dan je kennis uit een boekje halen.


Na de workshop liepen we met onze gebakken produkten naar Kafé van Leer waar een heerlijke lunch klaarstond. Wat een fantastisch (desem)brood!!By Lima in Haarlem


Met Emmelien van Zoet en Roze sprak ik af voor een lunch bij By Lima in Haarlem. Het is daar altijd erg druk en je kunt niet reserveren dus ik was blij dat Emmelien appte dat ze al een plekje gevonden had. Het eten werd snel geserveerd en was uitstekend van kwaliteit. Emmelien at een heerlijke salade met geitenkaas met quinoa, rode kool, venkel, spinazie, bieten compote en kruidige walnoten en ik bestelde wortel- linzen hummus met indisch geroosterde pastinaak en avocado op brood. Zo leuk om lekker bij te kletsen tijdens een heerlijke maaltijd. Tonnetje rond gingen we weer naar buiten, waar we nog even een rondje door de stad liepen. Sense of Asia in Haarlem


Als afsluiter van de maand at ik met Maarten bij Sense of Asia, dat zo dichtbij ons huis is dat we er in 5 minuten naar toeliepen. Dat kwam mooi uit want het was zo koud dat ik echt niet op de fiets wilde.
We begonnen met verse springrolls waar niets op aan te merken was. De garnalen met knoflook die erop volgen vond Maarten niet bijzonder, maar ik vond ze echt fantastisch. Bij soep met kokos was het andersom. Ik vond die niet zo lekker en heb mijn kom door Maarten laten leegeten. Hij had het een week later nog over hoe lekker die soep was. We sloten af met eend in ketjapsaus met gebakken rijst. Lekker, maar niet heel bijzonder.


1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...