Duizenden1dag: Foodblogswap: dropijs

vrijdag 30 maart 2018

Foodblogswap: dropijs

Iedere maand denk ik dat ik ruim de tijd heb voor de foodblogswap. Dat is ook zo, maar toch pakt het telkens zo uit dat ik tegen de deadline moet haasten. Zo ook deze maand.

Ik mocht een recept uitkiezen bij Flying foodie waar ik al vrij snel  dropijs tegenkwam. Toen hoefde ik niet verder meer te zoeken (hoewel de site vol staat met lekkere dingen), want ik ben gek op bijzondere ijssmaken. Meestal maak ik iets de eerste keer volgens het recept en geef ik er daana mijn eigen slinger aan. Daar was deze keer dus weer eens geen tijd voor. We vieren nl met Pasen Maarten zijn vijftigste verjaardag met een uitgebreide brunch voor de familie en de voorbereidingen kosten altijd best veel tijd.

Op zich geen heel groot probleem dat ik niets veranderd heb, want het is erg lekker ijs. Ik zou geloof ik zelf niet op het idee gekomen zijn om droptoffees te smelten in slagroom en dat is toch precies wat dit ijs zo lekker maakt. Maris doet er nog een beetje zout in; dat heb ik achterwege gelaten, want ik vond het ijs zo al al zout genoeg.

Maris, dankjewel voor het recept! Ik kom zeker nog vaker naar je blog, want ik ben nog lang niet uitgesnuffeld en zag heel veel interessante posts die ik nog wil lezen.
Dropijs


Ingrediƫnten


  • 1 zak droptoffees
  • 500 ml slagroom
  • 250 ml melk
  • 100 gr suiker
  • 8 eierdooiers

Pak de toffees uit en snijd ze in zes stukjes. Groter kan ook, maar dan duurt het smelten iets langer. Doe de slagroom met de stukjes toffee in een steelpan en verwarm het zachtjes op laag vuur. 
Blijf af en toe roeren tot alle droptoffee is gesmolten en goed gemengd met de room.
Voeg dan de melk toe en breng het zachtjes aan de kook. Zodra het kookt haal je de pan van de warmtebron. Roer nog even goed door.
Klop tijdens het smelten van de droptoffees de suiker en de eierdooiers met een mixer tot het een lichtgeel en romig mengsel.

Doe het nog hete dropmengsel beetje bij beetje bij het eimengsel terwijl je blijft roeren. Doe dit heel rustig want anders stolt het ei. Als alles goed gemengd is doe je het terug in de pan en verwarm het langzaam, onder voortdurend roeren totdat het mengsel dikker wordt. 
Laat je dropmengsel minimaal 30 minuten afkoelen in de koelkast en laat het dan draaien in je ijsmachine.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...