Duizenden1dag: Noedels met paksoi en garnalen

donderdag 22 maart 2018

Noedels met paksoi en garnalen

Dit is weer zo'n recept dat erg snel op tafel staat. Ideaal na een lange werkdag.
Het loont overigens echt de moeite om de sojasauzen aan te schaffen als je die nog niet in huis hebt. Ik vind die van Pearl River Bridge (o.a. te koop bij Amazing Oriental) erg lekker en ik gebruik beide sauzen zeer regelmatig. Een scheutje door de gebakken rijst, door de noedels, in dumplings enz. Het gaat hier eigenlijk best hard nu ik er zo eens over nadenk. In plaats van de rijstwijn zou je ook een scheutje vissaus kunnen gebruiken. Qua smaak zijn ze zeker niet verwisselbaar, maar ze zijn wel allebei lekker in combinatie met sojasaus.
De variaties zijn natuurlijk eindeloos. Je kunt afwisselen met het soort noedels; kip, tofu, of vlees gebruiken ipv de garnalen en alle groenten die geschikt zijn om te wokken. Ideale maaltijd dus om restjes mee op te maken.

Noedels met paksoi en garnalen

Noedels met paksoi en garnalen


Ingrediƫnten


  • 175 gram tarwenoedels
  • 1 struik paksoi
  • rauwe gepelde grote garnalen (zoveel als je lekker vindt)
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • 1 eetlepel donkere sojasaus
  • 0,5 eetlepel Shaoxing rijstwijn
  • 1 eetlepel gehakte verse gember
  • 1 theelepel gehakte Spaanse peper
  • 1 fijngehakt teentje knoflook
  • 1 fijngesneden sjalotje
  • 2 eetlepels olie

Snijd de paksoi in stukken en was in een vergiet. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet ze af als ze klaar zijn. Verhit intussen de olie in een wok (of koekenpan) en bak de knoflook, de gember en het sjalotje een paar minuten op halfhoog vuur. Voeg de paksoi en de garnalen toe en bak tot de garnalen bijna gaar (roze) zijn. Doe de sojasaus en de rijstwijn samen met de noedels in de pan en meng goed. 

1 opmerking:

  1. Liefde voor de Aziatische keuken! Gewokte noedels doen het altijd goed.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...