Duizenden1dag: Tosti met gerookte feta, zalm en basilicum

maandag 26 maart 2018

Tosti met gerookte feta, zalm en basilicum

Gerookte feta was ik nog nooit tegengekomen. Ik ben verzot op gerookte produkten en toen ik de kaas bij Mabrouk in Haarlem zag liggen had ik voor ik er erg in had al gekocht. Ik gebruikte de feta in een pastagerecht (recept volgt) en het belandde in deze fantastische tosti.

Tosti met gerookte feta, zalm en basilicum

Tosti met gerookte feta, zalm en basilicum


Ingrediënten


  • 50 gram gerookte feta
  • 75 gram gerookte zalmsnippers
  • flinke hand gehakte basilicum
  • versgemalen peper
  • 2 dikke sneden (desem)brood
  • beetje boter

Beleg een boterham met de in schijfjes gesneden feta. leg er de zalmsnippers op en bestrooi met wat peper en de basilicum.
Besmeer de buitenkant van de boterhammen met een beetje boter en bak de tosti in een koekenpan of tosti-apparaat.

pakje gerookte feta

4 opmerkingen:

  1. Gerookte feta? Nog nooit gegeten. Op naar Haarlem! ��

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haarlem is zeker een bezoekje waard. En dan vooral ook even langs Mabrouk!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hmmm, hij ziet er echt heerlijk uit zeg. En nog gezond ook. Gaat dat wel goed in de koekenpan?

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja hoor, dat gaat prima. Je kunt eventueel een deksel van een braadpan ofzo op de koekenpan doen zodat de kaas sneller smelt en je moet een beetje geduld hebben. het gaat wat langzamer dan in een tostiapparaat. Ik vind ze uit de pan eigenlijk het lekkerst want dan zitten er niet zoveel van die harde randen aan.

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...