Duizenden1dag: Broodje zalmfilet (of hipper: pulled salmon sandwich)

maandag 16 april 2018

Broodje zalmfilet (of hipper: pulled salmon sandwich)

Misschien al wel een jaar geleden had ik ineens trek in zalmfilet. Ik had al avondeten geregeld en de avonden daarna zou het er ook niet van komen. Maar ja, ik had wel trek in zalm...
Ik besloot mijn lunch met zalmfilet te maken en dat pakte erg goed uit. Je hoeft er bijna geen moeite voor te doen en je kan er weer een paar uur op vooruit. Hoeveelheden zijn afhankelijk van hoe groot je broodje is en hoeveel zalm je erop wil. Dat moet je dus even op het oog bekijken.
Met het mooie weer op komst is dit natuurlijk ook een lekker snelle maaltijd voor in de tuin als je geen zin hebt om te koken. Salade erbij en klaar ben je.
Als je ervan houdt zou je nog wat kappertjes op de zalm kunnen doen om het af te maken. En als je hip wilt doen noem je het gewoon een broodje pulled salmon.

Broodje zalmfiletBroodje zalmfilet


Ingredi├źnten


  • stukje zalmfilet zonder vel
  • handje veldsla
  • (truffel)mayonaise 
  • Italiaanse bol
  • scheutje olie
  • eventueel wat kappertjes
  • peper en zout


Verwarm de olie in de koekenpan. Bak de zalmfilet op laag vuur met een deksel op de pan gaar. Draai de filet na een paar minuten voorzichtig met een spatel om. Op deze manier zal de vis wel een beetje uit elkaar vallen, maar dat is niet zo erg. Je ziet aan de verandering van kleur of de vis gaar is. Bak niet te lang, want dan heb je kans dat het droog wordt.
Beleg intussen je broodje met wat mayonaise en sla.
Als de zalm gaar is trek je de filet met 2 vorken uit elkaar. Verdeel de zalm over je broodje en bestrooi met peper en zout. Doe er eventueel nog kappertjes op.

Broodje zalmfilet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...