Duizenden1dag: De maand van Duizenden1dag: april

maandag 30 april 2018

De maand van Duizenden1dag: april

Verjaardag Maarten


We begonnen de maand op eerste Paasdag met het vieren van de vijftigste verjaardag van Maarten. Zoals ieder jaar kwam de familie brunchen en maakte ik een tafel vol lekkere hapjes. Klapstuk vond ik de Kardinaalschnitt die ik heb leren maken bij een workshop van Robert van Beckhoven en die ook nu erg in de smaak viel.
Brouwerij 't IJ


Tweede paasdag gingen we naar Brouwerij 't IJ voor een rondleiding door de brouwerij. We zijn al wel vaker in een brouwerij geweest en sinds Maarten zelf bier brouwt is het proces natuurlijk helemaal niet meer onbekend, maar het is toch leuk om iemand enthousiast te horen vertellen over een mooi product. Culiperslunch


Een van de hoogtepunten van de maand was toch wel de Culiperslunch, die eens per jaar georganiseerd wordt voor foodbloggers en pers. Het is een ontzettend leuk evenement waarbij producenten hun produkten presenteren, uitgeverijen hun nieuwe boeken laten zien en koks de heerlijkste hapjes laten proeven. Daarnaast is het een kans om medefoodbloggers te spreken en achtergronden over de vaak wat kleinere bedrijven te horen. Later volgt nog een aparte post over de Culiperslunch.


Workshop vis fileren


Halverwege de maand viel er een uitdaging op mijn pad. Ik kreeg de uitnodiging een workshop vis fileren mee te maken van visfileren.nl in Katwijk. Hier kun je lezen wat ik ervan vond en hoe ik het ervan af bracht.Garnalen vissen


Het was een vissig weekend, want de zondag na de fileerworkshop ging ik met mijn moeder, zus en Maarten naar Den Oever om met een garnalenkotter mee te varen als verjaardagskado voor mijn moeder. We aten bij Viscentre 't wad heerlijke kibbeling en een broodje garnalenkroket. Deze zaak is echt een aanrader als je in de buurt van de afsluitdijk komt en tijd hebt om even af te slaan naar Den Oever.

Na de lunch stapten we op de garnalenkotter. We hoopten om onderweg nog zeehonden te zien, maar dat is niet gelukt. Er werden wel garnalen gevangen, maar ze waren nog een beetje klein. De gevangen garnalen werden direct aan boord gekookt. Twee keer de kook erover en dan laten schrikken met koud water. Of zoals het meisje achter me uitlegde aan haar vriendin die vroeg wat ze gingen doen: "even de schrik erover geloof ik". De vangst werd verdeeld onder de passagiers en de garnalen waren dan wel erg klein, maar ook erg lekker.
Boekpresentatie Mangiamo! van Antoinette Coops


Op de warmste dag van april vertrok ik na mijn werk naar boekhandel Scheltema in Amsterdam voor het langverwachte boek van Antoinette Coops: Manigamo! Wat een mooi boek is het geworden zeg. Stampvol Italiaanse recepten, mooie anekdotes, weetjes en niet te vergeten de prachtige foto's van Marleen van Es. Ik proefde lekkere hapjes uit het boek en kletste gezellig bij met medefoodbloggers.
Uiteraard heb ik het boek gekocht en ik ga mijn best doen nog voor mijn vakantie in juni een review te plaatsen.


Kamperen op Het NaaldenveldHet was zulk lekker weer dat we besloten een nachtje te gaan kamperen op scoutingterrein Het Naaldenveld in Bentveld. het was er razend druk omdat er regionale scoutingwedstrijden bezig waren, maar daar hebben we weinig van gemerkt op ons heerlijke plekje in het bos. We zaten langs het hek van de waterleidingduinen en er kwamen zaterdagmiddag gezellig hertjes buurten. We zaten uren in de zon te lezen, stookten de barbecue op en zaten 's avonds bij een kampvuurtje. Heerlijk!!

Foodpost


Er  kwam deze maand veel foodpost binnen:

Limonade van The Holy Kauw companyEen boek tsjokvol drankjes zonder alcohol. Review volgt binnenkort.

Foodybox Spring


De foodybox die veel foodbloggers van Kroon op het werk krijgen was deze keer gevuld met veel lekkere dingen. De paddenstoelen en het bruine bier gebruikte ik in deze risotto, de heksenkaas en -spread werd door de cliënten op mijn werk erg lekker bevonden. Ik moet zeggen dat ik de Heks'nkaas weliswaar echt niet lekker vind, maar de de kwarkspread me aangenaam verraste. 


FloraFlora smeerbaar is een plantaardig (vegan) alternatief voor boter. Ik moet eerlijk zeggen dat ik verwachtte dat ik het niet lekker zou vinden, maar ik proefde de gezouten versie en was direct verkocht. Het smeersel is smeuïg, smelt op je tong en heeft een erg aangename smaak. Het enige nadeel vind ik dat het kuipje wat lastig opengaat. Het heeft een omgevouwen randje dat samenvalt met het deksel. Geen wereldramp, maar ik zie wel mogelijkheden tot verbetering.
Flora’s recept is 100% plantaardig (vegan) en bestaat uit koolzaadolie, kokosolie en shea-olie en een vleugje smeuïge amandelpasta. Bovendien is het vrij van lactose, conserveringsmiddelen, kunstmatige kleur- en smaakstoffen en palmolie. Een beetje wortelsap zorgt voor de kleur en citroensap voor de houdbaarheid. Flora smeerbaar is verkrijgbaar in twee varianten; gezouten en ongezouten en is alleen te koop bij AH.

Deze post bevat mij toegestuurde producten. Ik geef altijd mijn eigen mening over deze producten en word hier niet voor betaald.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...