Duizenden1dag: Foodblogswap: cookie dough ijs

zaterdag 28 april 2018

Foodblogswap: cookie dough ijs

Jaren geleden vond ik het cookie dough ijs van Ben & jerry's helemaal geweldig. Tegenwoordig ben ik iets minder gecharmeerd van de smaak en maak ik mijn ijs liever zelf. Maar op mijn ellenlange " wil ik nog eens maken lijstje" stond al wel heel lang cookie dough ijs. Ik wist dus direct wat ik wilde maken toen ik Cookingdom toegewezen kreeg voor de foodblogswap en daar Cookie dough op een stokje uit de vriezer tussen de recepten zag staan. Ik wilde het deeg alleen niet op een stokje doen, maar het in ijs gebruiken. Het ei at vaak in koekjesdeeg zit is in dit geval vervangen door appelmoes, waarvan toevallig een potje in de foodybox zat. Dit kon ik mooi gebruiken voor dit recept.

Ik maakte het ijs op een dag dat ik geen tijd had het deeg eerst in de vriezer op te laten stijven. Dit zorgde ervoor dat het deeg wat te zacht was toen ik het bij het ijs deed en dat het meer door het ijs vermengd werd dan de bedoeling was. De smaak was uitstekend en het maakte dus niet zo erg uit. Maar als je van die lekkere grote bonken deeg in je ijs wilt moet je het dus even in hoopjes verdelen en in de vriezer doen voor je het door je ijs mengt. Ik heb ongeveer de helft van het deeg gebruikt, maar je kunt de hoeveelheid aanpassen naar je eigen smaak. Je kunt het overgebleven deeg invriezen om later te gebruiken of je maakt er balletjes op een stokje van zoals in het recept van Cookingdom. Of je doopt de balletjes in gesmolten chocolade die je vervolgens in de vriezer kunt bewaren. Zo heb je altijd iets lekkers in huis.


Cookie dough ijs


Ingrediënten voor het koekjesdeeg


 • 110 gram roomboter op kamertemperatuur
 • 100 gram bruine suiker
 • 65 gram suiker
 • 100 gram appelmoes
 • 1 theelepel vanille extract
 • 145 gram bloem
 • 1/2 theelepel baking soda
 • 1/2 theelepel zout

Gebruik een mixer om de boter met de 2 soorten suiker tot een glad geheel te mengen. Doe de appelmoes en het vanille extract erbij en roer goed door. In een andere kom meng je de bloem met de baking soda en het zout. Dit doe je bij het botermengsel en roer je totdat het gemengd is.
Maak met 2 theelepels hoopjes op een snijplank en leg die een paar uur in de vriezer.


Ingrediënten voor het ijs


 • 150 gram mascarpone
 • 100 ml slagroom
 • 200 ml melk
 • 50 gram suiker
 • 100 gram gehakte chocolade
 • de helft van het koekjesdeeg

Mix de mascarpone met de slagroom en de suiker tot een glad mengsel. Voeg dan al roerend de melk toe. Doe het mengsel in de ijsmachine. Als het mengsel bijna klaar is voeg je de chocolade en het koekjesdeeg toe. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...