Duizenden1dag: Minicruise naar Hull

zondag 8 april 2018

Minicruise naar Hull

In mijn weekje vakantie in maart wilde ik graag een paar dagen weg. Ik vind het soms heerlijk om alleen op pad te gaan en in mijn eigen tempo een nieuwe plaats te ontdekken. Mijn oog viel op een goede aanbieding  voor een minicruise naar Hull. Even een dagje Engeland opsnuiven voor onze vakantie in juni.


Na mijn minicruise naar Newcastle vorig jaar had ik geen hoge verwachtingen, maar deze keer viel het alles mee. Ik had een hut waarin het weliswaar warm was, maar niet zo heet als tijdens de vorige trip met DFDS.


Het schip van P&O waar ik nu mee reisde vond ik ook wat mooier. Je kan hier in tegenstelling tot de andere maatschappijen eigenlijk nergens even zitten met een boek en je eigen drankje. Ook heb je buiten niet zoveel ruimte. Maar ach, in je eentje ben je snel uitgekeken aan boord en ik wilde ook uitgerust aankomen.


Ik heb nog even lekker zitten lezen in mijn hut en ben vrij vroeg gaan slapen. Ik hoorde wel wat geluid van de band die in de bar aan het spelen was, maar van de motoren hoorde ik vrijwel niets. op sommige momenten kon ik niet eens voelen dat we aan het varen waren. Het bed lag prima (wel wat smal en een dun matras) en hoewel ik vaak wakker geweest ben 's nachts werd ik redelijk uitgerust wakker. Na een prima douche kon ik rond 8 uur van boord en werd ik door de shuttlebus rond 9 uur bij het station van Hull afgezet. Om 17.00 uur moest ik me daar weer melden om naar het schip gebracht te worden.

De old town


Na eerst even snel de TESCO gecheckt te hebben die heel groot en vlak naast het station is en ben ik al winkels kijkend richting de old town gelopen. Daar stonden wel wat mooie gebouwen, maar de winkelstraten waren toch vrij modern.


Musea


Uiteindelijk belandde ik bij het Streetlife museum. Wat een leuk museum is dat zeg! Je kunt er allerlei historische voertuigen zien. De eerste auto's, koetsen, een treinwagon, heel oude fietsen; allemaal in een setting waardoor je je even in vroeger tijden waant. Duidelijke uitleg op de borden en ook voor kinderen erg leuk. Zo mag je bijv. in een koets zitten waarna de deur dichtgaat en dan gaat de koets zodanig bewegen dat het net lijkt of je rijdt. De koetsier vertelt waar je naar toe gaat en na een minuut of 2 ben je op de plaats van bestemming. En dit museum is ook nog eens helemaal gratis.


Ik ben daarna ook nog door het historisch museum, het slavernijmuseum en het maritiem museum gelopen, maar die vond ik veel mindere mooi en interessant.

The Hull Pie


Onderweg kocht ik bij The Hull Pie een paar lekkere pies voor thuis. We vonden het deeg fantastisch en 2 van de vullingen superlekker en 2 vullingen wat minder. Maar ik zou er zeker even langsgaan als je in Hull bent.


The Old House


Ik lunchte bij The Old House met een steak sandwich en frites met Parmezaanse kaas en truffel. Erg lekker!Tesco


Uiteraard ben ik voordat ik weer naar de bus ging nog uitgebreid de TESCO in geweest.Ik kocht er heel veel kaaskoekjes voor Maarten die daar verzot op is; chips met gember en wasabi (waren nog heel lekker ook) en paaseieren voor ons neefje en nichtjes die met Pasen kwamen voor de verjaardag van Maarten.Om 16.45 uur stond ik nog bij de kassa en moest ik de boodschappen in net te weinig plek in de tassen zien te proppen. En met mijn moeie hoeven (ik had inmiddels volgens de stappenteller 26.000 stappen gezet) als een razende door het winkelcentrum terug naar de bus lopen. Ik kwam een geruststellende 5 minuten te vroeg bij de bus en alles kwam dus prima in orde. Op de boot at ik mijn eerder gekochte sandwich zalm, las nog wat en ben weer vroeg gaan slapen. Omdat de klok vooruit ging deze nacht en het in Engeland een uur vroeger is ging de klok deze nacht voor mij 2 uur vooruit. Dus een beetje moe reed ik de volgende dag naar huis. Maar dit was een fijn reisje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...