Duizenden1dag: Wereldreis en Wereldkaarten.nl

vrijdag 13 april 2018

Wereldreis en Wereldkaarten.nl

Droom


Mijn droom is toch wel om ooit eens een paar maanden te reizen. Het liefst door Azië, maar een lange Europese reis, dwars door Amerika of Canada of een maandje Australië zou ik ook niet afslaan.
Voorlopig moet ik het nog even doen met eens per jaar een vakantie van 3 weken en daar hoor je me ook niet over klagen. Maar af en toe wegdromen mag wel toch?


Google maps


Ieder jaar plannen we een vakantie van 3 weken.Soms weten we gelijk waar we naartoe willen tijdens de vakantie, andere jaren is het wikken en wegen wat we het leukst vinden. En de laatste paar jaar gaan we steeds in juni weg omdat dat het best uitkomt met het werk van Maarten. Dan zijn we natuurlijk wat beperkter in het aanbod als we niet vol in de regentijd ofzo willen belanden.
Zelf ga ik het liefst in september, juist na de zomerdrukte op het werk en als iedereen al geweest is. Dan heb je het zelf nog tegoed ofzo.


Als we eenmaal weten waar we heen willen maak ik een kaart aan in google maps en sla ik daarin alles op wat evt interessant kan zijn. Mooie plaatsen om te bezoeken, niet te missen toeristische attracties, leuke markten, grote supermarkten, campings en andere overnachtingsplaatsen en uiteraard leuke plekken om te eten. Die scharrel ik voornamelijk bij elkaar via reisverslagen op internet. maar ook tips uit reisgidsen of van bekenden sla ik op. Daarnaast maak ik een worddocument met wat uitgebreidere info die ik print voordat we weggaan. Superhandig naslagwerk.
Vaak gebruiken we lang niet alles van wat ik verzameld heb, maar we hebben daardoor toch al heel wat leuke dingen meegepakt die we ter plekke nooit gevonden zouden hebben. En voor de vakantie is al die uitzoekerij op internet voorpret, terwijl ik tijdens de reis liever een boek lees dan dat ik dingen uit zit te zoeken. Maarten gaat zich er juist pas tijdens de reis in verdiepen.

Op pad


Vervolgens gaan we op pad. Als we gaan kamperen gaan we op de bonnefooi met een campingboekje en de verzamelde info. Tijdens een verre reis plannen we inmiddels iets meer omdat we het zonde van de tijd vinden om te moeten zoeken naar een leuk hotel. Het eerste hotel (of de eerste 2) boeken we vanuit huis en daarna boeken we onderweg steeds de volgende verblijfplaats. We nemen daarvoor een tablet mee omdat die wat duidelijker is dan bijv. mijn kleine iPhone.
Tijdens een kampeervakantie in Europa plannen we een stuk minder. We nemen een boekje mee met campings, we hebben mijn googlekaart en we hebben de tablet bij ons.Of we rijden ergens langs waar het leuk is; dat kan natuurlijk ook nog steeds gewoon.

Wereldkaarten.nl


Of die lange reis er ooit van komt weet ik niet, maar ik blijf het heerlijk vinden om bestemmingen te bekijken en me af te vragen waar ik nog heen zou willen. Dat is ook de reden dat ik al tijden een landkaart in huis wil hebben om aan de muur te hangen. Ik kwam er steeds niet zo uit wat voor kaart dat dan zou moeten worden: een grote kaart van papier boven mijn buro? Of toch zo'n ouderwetse schoolkaart? Of eentje van kurk waarop je met prikkertjes kan aangeven waar je geweest ben of nog heen wil? Of zoals ik op tv zag; een globe die tot lamp verbouwd werd met gaatjes op de bezochte plekken?

Terwijl ik daar over na aan het denken was werd ik benaderd door Wereldkaarten.nl met de vraag of ik een samenwerking met ze wilde doen. Dat wilde ik wel en dus mocht ik een kaart uitzoeken om daarna mijn bevindingen met jullie te delen.
Ik begon natuurlijk met het bekijken van de aangeboden kaarten. Er is ontzettend veel keus. Je kunt kiezen uit diverse maten en materialen. Zo kun je een kaart krijgen op hout of canvas, maar ook een prikbordkaart of de schoolkaart. De kaarten zijn in diverse maten verkrijgbaar. Je kunt zelfs kiezen voor landkaartbehang. 
Wat ik heel leuk vind is dat je veel  kaarten in diverse uitvoeringen kunt bestellen. Zo zit er altijd wel een versie tussen die je aanspreekt.

Foto's van wereldkaarten.nl


De kaarten zijn in diverse maten te bestellen en in een ophangsysteem en/of  lijst kan ook voorzien worden. Het bestellen gaat heel eenvoudig en betalen kan op diverse manieren (waaronder iDeal; wat ik zelf een prettige manier vind).
Ik bestelde een wereldkaart op aluminium en die werd binnen een paar dagen keurig verpakt bezorgd. Het duurde even voordat ik de beste plek in huis gevonden had (ik heb soms wat moeite met knopen doorhakken) maar nu hangt hij op de best denkbare plaats: op de wc tussen alle reisfoto's.


Als je op zoek bent naar een leuke kaart voor aan de muur of naar leuke reiskadootjes zou ik zeker even een kijkje nemen op Wereldkaarten.nl .

En nu ben ik natuurlijk benieuwd hoe jullie een vakantie aanpakken? Hoe kies je een bestemming uit? Hoe bereid je je voor? Wil je luxe of juist heel basic? Laat het me vooral weten in de reacties.


Ik kreeg dit product van Wereldkaarten.nl.  Het enthousiasme is geheel van mezelf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...