Duizenden1dag: De maand van Duizenden1dag: mei

zondag 3 juni 2018

De maand van Duizenden1dag: mei


Kamperen Hemelvaart


Ook dit jaar kampeerden we weer in Baarn met de vriendengroep en ook dit jaar was er een stookverbod. Het eten werd dus iets eenvoudiger, maar zeker niet minder lekker. We aten de eerste avond macaroni met pastasaus en de tweede avond kipcurry met rijst. Beide maaltijden smaakten uitstekend. Op zaterdag gingen wij al naar huis, maar is er in de plaatstelijke kringloop een enorme gasbarbecue gekocht voor € 20,-. Barbecue├źn op gas mocht wel en de tweede avond is er dus gebarbecued. Nu maar hopen dat we volgend jaar wel weer mogen stoken, want het was 's avonds behoorlijk koud en dan is een vuurtje wel erg lekker. Nog los van de extra gezelligheid die zo'n vuurtje met zich meebrengt.



Rollende keukens


Onderweg vanuit Baarn naar huis stopten we bij de Rollende Keukens bij de Westergasfabriek. We gaan daar al jaren naar toe en als je er bijtijds bent zodat je de echte drukte misloopt is het er erg leuk. De organisatie was dit jaar in andere handen en er waren iets minder stands, maar er was een ruime keus, het weer was heerlijk en het eten was erg lekker. Uiteraard deelden we alles wat we bestelden zodat we meer konden proeven, maar we hadden best nog meer willen eten. Het broodje buikspek dat bij de barbecue van de foto vandaan kwam was echt fantastisch. Gewoon een broodje vlees zonder allerlei opsmuk, maar heerlijk van smaak. Verder aten we nog fetarolletjes, een meloenijsje, kip van een stokje en gevuld vuurbrood, een soort veredelde tosti uit een pie iron.



Feest Robin en Ingrid


De zondag van hemelvaart vierden vrienden hun 13 jarig huwelijksfeest in Dordrecht. Er kwam een grote rookoven voor de deur van het Wantijpalviljoen en daaruit kwamen deze heerlijke happen. Met de band Skeftum, de nodige drankjes en gezellige mensen was het een uitstekende afsluiter van het weekend.



Kamperen Pinksteren


De week erna gingen we nog een keer kamperen, deze keer op camping Westerwolde, in de buurt van Apeldoorn. Het stookverbod was opgeheven, dus we hebben heerlijk gebarbecued en bij een kamvuur gezeten. We hadden het hele weekend heerlijk warm weer. Op en top genieten dus.






Foodtour en masterclass Tong Tong Fair


Deze maand ging ik ook naar de Tong Tong fair waar ik een foodtour en een ontzettend leuke masterclass met Norman Musa deed. Komende week komt het verslag online.



Foodpost


Zout vet zuur hitte 


Veel foodpost deze maand. Het begon met het boek Zout vet zuur hitte van Samin Nosrat. Het is heel dik en ik heb er nog maar 1 hoofdstuk in gelezen, maar ben nu al verkocht. Wat een schat aan informatie staat er in dit boek. na mijn vakantie in juni volgt een review.


Italiano


Italiano kende ik alleen van de rollen dropsnoepjes van vroeger, maar inmiddels zijn er wat dropsoorten bijgekomen.  De Napolitaanse dropstaafjes vond ik heel erg lekker, de Milanese dropgum vond ik wel lekker van smaak, maar een beetje te zacht en te gommig en van de Siciliaanse dropstaafjes ga ik denk ik droplikeur maken. Om zo te eten vond ik ze niet zo lekker.


The Ginger People


Van deze produkten werd ik heel enthousiast en dan heb ik ze nog niet eens geproefd. Ik vind de vormgeving fantastisch en hoewel ik vroeger geen gember lustte vind ik het steeds lekkerder worden. De produkten van The Ginger people worden duidelijk met zorg gemaakt. Neem vooral een kijkje op de mooi vormgegeven website waar je ook allerlei verrassende recepten met gember kunt vinden. Ik denk dat er nog wel een post verschijnt met een recept waarin ik de gingerspread of ginger syrup gebruikt heb.


BBQ sauce van Go-Tan


Tenslotte kreeg ik 2 sauzen van Go-Tan opgestuurd. Deze barbecuesauzen zijn bedoeld om je gerechten een Aziatische twist te geven. Ik denk dat ik deze ga proberen op een broodje Bahn-Mi en aangezien we op vakantie regelmatig barbecue├źn denk ik dat we een flesje meenemen om te testen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...