Duizenden1dag: Tong Tong Fair met foodtour en masterclass van Norman Musa

donderdag 7 juni 2018

Tong Tong Fair met foodtour en masterclass van Norman Musa

Op internet had ik ergens gezien dat je bij de Tong Tong Fair een masterclass met Norman Musa kon volgen. Daar heb ik me zonder er lang over na te denken voor ingeschreven. Hoewel ik best wel eens een currypasta gemaakt heb is het toch leuk dat nog eens van begin tot eind uitgelegd te krijgen door een chef ipv uit een boekje. Van te voren zouden we met dezelfde groep een foodtour over de Haagse markt doen. Ook leuk!


We verzamelden om half 10 in Den Haag en gingen met de tram naar de markt. Eigenlijk deden we de boodschappen voor de masterclass en was het niet zozeer een foodtour. Helena Smit van
Eating Habits en Indorotterdammert leidde de tour en kon ons van alles vertellen over de ingrediĆ«nten. Als foodblogger wist ik het meeste natuurlijk wel, maar de Haagse markt is erg leuk en we hadden een gezellige groep.


Met alle boodschappen bij ons gingen we met de tram door naar het Malieveld, waar we iets voor opening de tent in mochten op weg naar de masterclass.
Nadat alle voorbereidingen getroffen waren verscheen Norman Musa op het toneel. Hij deed een inleiding, ging ter plekke live op facebook zodat de hele wereld mee kon kijken en toen gingen we van start. We maakten in teams van 2 mensen de boemboe voor de curry die we daarna mee naar huis kregen. Het ging steeds lekkerder ruiken om ons heen. 


Intussen vertelde Norman op sappige wijze wat we moesten doen, stuurde hier en daar wat bij en gaf ons aanvullende info. Wist jij bijv. dat je okra niet te lang moet koken omdat het anders slijmerig wordt? Ik dacht altijd dat dat gewoon een slijmerige groente was. Ik had het overigens nog nooit gegeten, maar het was heel lekker.


Na gezamenlijk de lunch gegeten te hebben waaierde de groep uit over de Tong Tong Fair, want daar was genoeg te zien, zeker op eetgebied. Jammer dat we net geluncht hadden ;-) Ik ging in elk geval naar huis met het voornemen weer vaker curry op het menu te zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...