Duizenden1dag: De maand van Duizenden1dag: vakantie in Engeland

maandag 9 juli 2018

De maand van Duizenden1dag: vakantie in Engeland

De afgelopen maand was het stil op Duizenden1dag. Dat was niet voor niets, want ik had in juni 4 heerlijke weken vakantie. We zijn 3 weken naar het midden van Engeland geweest en daar zagen en deden we veel, maar we lazen ook allebei een aantal boeken uit en zaten bijna elke avond bij een kampvuurtje. 
Het weer werkte mee, want we hebben maar 1 fikse regenbui en een paar spatjes gehad. De eerste 1,5 week waaide er een frisse wind, waardoor we een paar keer in de tent zijn gaan zitten. De laatste anderhalve week was het weer fantastisch! Strakblauwe lucht, volop zon, geen wind en ruim 25 graden. Genieten dus!
Genieten deden we ook van de vriendelijkheid en oprechte geïnteresseerdheid van de Engelsen, het prachtige glooiende groene landschap en het gemoedelijke van het vakantieleven.


5 campings met kampvuur


We kampeerden op 5 campings in het midden van Engeland. We hadden er in alle gevallen lekker veel ruimte en het sanitair was er ook ok. In het reisverslag dat binnenkort online komt vertel ik meer over de campings, maar hier zijn alvast de links.


York


De eerste 5 dagen waren we in York waar we een Yorkpass kochten en daarmee veel attracties in en om York bezocht hebben. We aten er heerlijke Pad Thai, kochten verrukkelijke fudge en smulden van een ontbijt buiten de deur. Hier en hier vertel ik je meer over hoe leuk York is en wat we allemaal gedaan (en gegeten) hebben.


Openluchtmusea


We bezochten Blists Hill Victorian Town en The Black Country Living Museum. Zeker in het eerste museum is het net of je uit een tijdmachine stapt. Je gaat er ook door een deur naar binnen.  Ook hier zal ik een post aan wijden, want wat waren deze musea leuk!!


Huizen van de National Trust


We dachten altijd dat we de landhuizen in Engeland maar saai zouden vinden. Sinds we een paar jaar geleden Lanhydrock bezocht hebben denken we daar anders over. Dat was ook niet zo gek, want dat was gelijk het meest fantastische huis dat we ooit bezocht hebben. Het is daar net of de bewoners weg zijn gelopen en alles zo is blijven liggen als het was. Ook de keuken met bijbehorende ruimtes is zo mooi dat je er eindeloos wil blijven kijken.
Sindsdien vinden we het dus leuk om op huizenbezoek te gaan. We kochten deze keer een kaart van de National Trust, die veel huizen in beheer heeft en kregen daarmee 2 weken onbeperkt toegang.
Het zal je niet verbazen dat we deze vakantie veel huizen gezien hebben. In een latere post zal ik er meer over vertellen.


Musea rondom het thema vervoer


De laatste 2 weken zijn we in de buurt van Birmingham en Cambridge geweest. We bezochten daar o.a. diverse musea met oude vliegtuigen, auto's, bussen, treinen, fietsen en motoren. In het reisverslag zal ik hier meer aandacht aan besteden.


Beste vakantie ever


Hoewel we dus veel gedaan hebben ging het allemaal in een zeer relaxed tempo. En zoals ik al zei zaten we zodra we terug kwamen op de camping ook nog uren te lezen. Aan onze rust zijn we dus ook zeker toegekomen. Vergeleken bij vorige vakanties hadden we dit jaar ook erg weinig reistijd en daardoor hadden we veel meer tijd over om op pad te gaan. In Vietnam vorig jaar zaten we soms een hele dag in de trein of de bus en hadden we ook meer tijd nodig om daar weer van bij te komen.
Deze vakantie zat dan ook in onze top 2 van beste vakanties ever. Ik denk zelfs dat deze wel een gedeelde eerste plaats met Thailand verdient.

5 opmerkingen:

 1. Hé Martine, wat toevallig: wij gaan eind vd maand een weekje naar Warwickshire (net onder Birmingham). Heb een leuke cottage geboekt en in ieder geval al 1 theetuin gespot. Een Engelse buuf is daarergens in een National Trust huis opgegroeid en dat gaan we zeker bezoeken. |Gr, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk Gerry! Naar welk huis gaan jullie? Veel plezier alvast!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog steeds geen idee, de buuf is denk ik druk bezig met haar eigen vakantieplannen (Canada). Zou een mailtje sturen, we zullen zien of het iets wordt...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kreeg net bericht van mijn buuf: hier groeide ze op: https://www.nationaltrust.org.uk/charlecote-park. Amaizing!!!!
  Was niet hun eigen huis, maar haar vader was de beheerder voor National Trust. Wauw...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk! Daar zijn wij ook geweest. De rondleiding vonden we erg saai, maar het huis was mooi en de overige verblijven (keuken!) vonden we fantastisch. Ben benieuwd wat jullie ervan vonden.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...