Duizenden1dag: Tips voor eten in en om York

zaterdag 14 juli 2018

Tips voor eten in en om York

Zoals je in de vorige post kon lezen hebben we erg veel gezien en gedaan in York. We hebben er ook een paar keer erg lekker gegeten en die tips ga ik je natuurlijk geven.

Brew & Brownie


Brew & Brownie is een heerlijk zaakje om te ontbijten, te lunchen of gewoon even lekker een koffie te doen. Ze hebben een vrij uitgebreide kaart met sandwiches, salades, American pancake, muffins, toast enz. Ook al het gebak zag er overheerlijk uit. Ze zitten tegenover de bushalte van onze Park & Ride bus, dus dat was lekker makkelijk.
Maarten ontbeet er met American pancakes met maple syrup, perfect uitgebakken bacon en blauwe bessen. Ik bestelde zuurdesembrood met avocado, chili, citroen en peper met bacon en een gebakken ei. Allebei uitstekend en een echte aanrader dus deze zaak.
Brew & Brownie
5 Museum Street
York


Jamie's italian


We liepen rond lunchtijd bij Jamie's Italian langs en omdat ik daar nog nooit gegeten heb besloten we hier te eten. Maarten bestelde bruschetta die hij matig vond al was de kwaliteit goed en ik bestelde fantastische gefrituurde inktvis. Daarna aten we casarecce carbonara die ok was, maar niet meer dan dat. We vonden de pasta iets te stevig en de carbonara had voor ons iets sauzeriger gemogen.
Misschien hebben we net niet de goede keuze gemaakt, want de kwaliteit van de producten was verder prima. De zaak is mooi ingericht en ga vooral ook even naar de wc.
Jamie's Italian
YorkLendal Cellars
26 Lendal
YorkMy Thai


Na de enige regenbui van de vakantie op ons hoofd gehad te hebben wilden we niet te veel moeite doen met het zoeken naar iets te eten. We besloten snel dat we Thais wilden en kozen via Google maps de dichtstbijzijnde Thai.


My Thai bleek een erg goede keuze, want we aten er een bord net zulke lekkere Pad Thai als we in Bangkok gegeten hebben. Ik zag een heel gekke oranje groente liggen in de open keuken en vroeg na lang twijfelen toch maar wat het was. De ober zei heel verbaasd dat ik dat niet wist dat het een wortel was. Bleek de wortel rondom ingekerfd zodat het er leuker uit zou zien in plakjes. Vanuit mijn plaats leek het net een onbekende oranje geribbelde groente ha ha ha.
Het is maar een klein zaakje, kleurrijk ingericht en er hangt een fijne sfeer. Bovendien was het eten zeer betaalbaar. Volgens mij betaalden we zo'n 20 euro voor 2 flinke borden Pad Thai en twee drankjes.My Thai
3 King Street
York
Shambles market Foodcourt


De Shambles market foodcourt is onderdeel van de Shambles market. Stel je er niet te veel van voor, want het zijn maar een paar kraampjes. We hebben er geluncht met een wrap met lamsköfte. Niets bijzonders, maar wel lekker en goed.Shambles Market
5 Silver Street
YorkThe York Roast Co.


We konden de etalage van The York Roast Co. niet weerstaan en kochten er een broodje varken met vulling, appelsaus en crackling (knapperige huid). Het was niet helemaal wat we ervan verwacht hadden, maar we moesten het gegeten hebben. Ze staan bekend om de grote yorkshire puddings die ze als wrap om de vulling heen gebruiken. Het leek me een erg vette hap, maar misschien hadden we er een moeten delen en hadden we iets heel bijzonders gegeten.

The York Roast Co.
78 Low Petergate
York

The York Roast Co.
4 Stonegate
York


Holy Moly's Deep South Kitchen in FlaxtonIets buiten York ligt Holy Moly's Deep South Kitchen We belandden er onderweg naar de camping en hoewel het langs een drukke weg ligt en er van buiten niet uitziet is het van binnen een vrolijke Amerikaanse Diner. Wel eentje met een wall of fame en shame ivm eetwedstrijden met enorme hoeveelheden worst of hamburger die je binnen een bepaalde tijd op moet zien te eten. Daar ben ik dan niet zo van, want ik zie daar het nut niet van in en heb moeite met eten verspillen.

De kaart is nogal uitgebreid en ik vond het lastig om een keuze te maken. Het werd langzaam gegaarde bavette met knoflook-aardappelpuree, een cornmuffin en babrbecuebonen. De laatste bleken witte bonen in heel veel barbecuesaus te zijn en vond ik niet lekker. De rest was ok, maar ook niet meer dan dat. Gelukkig had ik een deal met Maarten dat we de helft zouden ruilen (zoals we meestal doen). Zijn hamburger met patat was prima en hij werd ook enthousiast van mijn bord, dus hadden we een prima maaltijd.


Doordat het hoofdgerecht goed was durfden we ook wel een toetje aan. Dat hadden we beter niet kunnen doen, want die waren eigenlijk allebei niet lekker. De brownie met cookie dough en salted caramel was vooral erg droog , de slagroom was erg chemisch en het ijs was wel goed. Maarten vond zijn lemon cheesecake ook niet echt lekker.We hebben dus gemengde gevoelens over deze zaak. Als je van Amerikaans eten houdt en grote hoeveelheden op je bord wil moet je hier zeker naartoe. Met de burgers neem je geen risico en ik denk dat er absoluut erg goede maaltijden op het menu staan, alleen weet je niet van te voren welke maaltijden dat zijn.

Holy Moly's York
Malton Road, A64 
Flaxton


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...