Duizenden1dag: De maand van Duizenden1dag: juli

vrijdag 3 augustus 2018

De maand van Duizenden1dag: juli

Net terug van vakantie moesten we thuis weer even wennen aan het dagelijkse leven. Weer gewoon aan het werk, vroeg op en dus ook vroeg naar bed. Het is toch altijd even afkicken.
We besloten daarom nog maar even een paar leuke dingen in te lassen.

De Boulevard in IJmuiden


We gingen uit eten bij de Boulevard in IJmuiden. Het eten was prima, maar de porties zijn er echt absurd groot. Het was dat we er via Social Deal met een 3 gangen menu belandden, anders hadden we het hoofdgerecht gerust kunnen delen. Ik vind dat toch altijd lastig als de porties zo groot zijn. Je eet dan toch snel meer dan je van plan was en er wordt dan zoveel eten weggegooid. Echt zonde. De serveerster zei dat ze dat zelf ook vond en al een paar keer aangegeven had. Ze kreeg als reactie dat gasten niet het gevoel moeten hebben dat ze te weinig gegeten hebben. Tsja....
Maar nogmaals, het eten was erg lekker. De zalm was heerlijk en geserveerd op lekker brood. De kibbeling was van kabeljauw en heerlijk knapperig. De patat was goed en ook het ijs was lekker. Achteraf had ik natuurlijk kunnen bedenken dat ook het ijs erg veel was en gewoon 1 bolletje moeten bestellen. Nu ging het grootste gedeelte van de coupe gesmolten terug naar de keuken.

Strand en uit eten bij De IJmond in IJmuiden


We gingen maar liefst 2 keer naar het strand deze maand. Ik heb een uitgesproken hekel aan het zand op het strand. Dat je dan uit het water komt en binnen een minuut overal zand aan geplakt hebt zitten. Bleeeh. Ik kom er dus hooguit om iets te drinken in een strandtent, maar met de hitte van de afgelopen weken vond ik het toch een goed idee om af te koelen in zee. En eerlijk is eerlijk; dat was echt lekker. Ik had een heel groot kleed meegenomen en heb het zelfs volgehouden om erop te liggen tot ik helemaal droog was.
Van te voren lunchten we bij De IJmond in IJmuiden. Een leuk restaurant met een groot terras in het havengebied. Het ligt zo hoog dat je de zee kunt zien. Het directe uitzicht is iets minder idyllish, maar dat mag de pret niet drukken. We bestelden een clubsandwich en gebakken scholfilet met patat en deelden dit samen. Het smaakte allemaal uitstekend en we gingen dan ook weg met het plan hier zeker nog eens terug te komen.
Later deze maand hebben we nog een keer 's avonds in de schemering gezwommen. Toch ook een bijzondere ervaring om in zee te zwemmen terwijl de zon onder gaat.
Openluchtmuseum in Arnhem


In een onverwacht vrij weekend moesten we onverwacht even naar Apeldoorn voor een bezoekje van ongeveer een kwartier. We besloten er een nachtje in een Airbnb aan vast te knopen en weer eens naar het openluchtmuseum te gaan. Dat viel allemaal wat tegen. De Airbnb was niet echt wat we ervan hadden verwacht en het openluchtmuseum vonden we saai na al die leuke musea in Engeland. Bovendien was het snoeiheet en had ik een flinke buikgriep te pakken gehad en voelde ik me nog niet heel erg lekker.


Buikgriep


Omdat die buikgriep ruim 1,5 week duurde heb ik een aantal dagen eigenlijk alleen maar beschuit met smeerkaas gegeten. Dat was in elk geval iets waarvan ik minder buikpijn kreeg. Gelukkig is al het leed inmiddels weer geleden en ben ik weer beter.
Kasteel de Haar


Een echte aanrader; zeker met een museumjaarkaart is Kasteel de Haar. Ik vind het echt een van de mooiste kastelen van Nederland. Van de buitenkant ziet het er sprookjesachtig mooi uit en ook de binnenkant is erg mooi gerestaureerd en heel goed onderhouden.
We hadden het kasteel een paar jaar geleden al eens bezocht en wisten dus een beetje wat we zouden gaan zien, maar deze keer konden we ook mee met een rondleiding door de personeelsvertrekken op zolder. Die zijn nog niet zo lang geleden helemaal gerestaureerd. De rondleiding was erg leuk en na een uur stonden we zeer tevreden weer buiten.Foodpost


Zout op het vuur


Deze maand plofte het boek Zout op het vuur van Nick van Hoof en Kevin Kegeleers op de mat. Het staat vol met leuke recepten om buiten op houtvuur te koken. Binnenkort volgt een recensie.


Aroma Club koffie


Ook kreeg ik 3 pakken koffie van Aroma club toegestuurd om te proeven. Ik drink zelf geen koffie, maar Maarten is enthousiast. Volgende week verschijnt er een post online waarin ik meer vertel over deze koffie en een recept voor Vietnamese eggcoffee. Dat klinkt als koffie met ei en dat is het ook. Klinkt misschien niet direct aantrekkelijk, maar ik zou de post toch even in de gaten houden. Zeker ook omdat er een lekkere korting te behalen valt bij het bestellen van deze koffie.

De foodpost heb ik toegestuurd gekregen. De mening over deze produkten is geheel van mijzelf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...