Duizenden1dag: Eggcoffee zelf maken (Cà Phê Trứng) en koffie van Aroma Club (met korting)

woensdag 8 augustus 2018

Eggcoffee zelf maken (Cà Phê Trứng) en koffie van Aroma Club (met korting)

Vorig jaar waren we 3 weken in Vietnam. (lees hier het reisverslag) Een van de plaatsen die we bezochten is Hoi An ,een toeristische, maar ontzettend leuke plek. De meeste mensen die Vietnam bezoeken blijven er wel een paar dagen hangen om te genieten van de met lampionnen versierde straten, de leuke markt en de fantastische restaurants. Als je direct naar het  recept van de egg coffee wilt kun je doorscrollen.


Egg coffee van Hoi An Roastery 


Er zitten ook veel koffiezaken in Vietnam, die uitermate goede koffie serveren. Maarten werd vooral blij van de verschillende soorten koffie van Hoi An Roastery en telkens als we in het oude centrum waren gingen we er zitten zodat hij een koffie kon bestellen. Zelf drink ik geen koffie, maar ik was wel gefascineerd door een van de te bestellen koffies: de egg coffee. Jawel, een koffie met ei. Dat klinkt natuurlijk uitermate vies, maar ik wilde het toch proberen. Of eigenlijk heb ik net zo lang gekletst tot Maarten het wel wilde proberen. De grap is wel dat ik uiteindelijk de koffie opgedronken heb en Maarten mijn limonade. Het bleek nl heel lekker. Het smaakt een beetje naar vloeibare tiramisu. De egg coffee komt oorspronkelijk uit het koffiehuis van Mr. Giang in Hanoi en is daar ontstaan door een tekort aan melk. Mr Giang besloot de melk te vervangen door eidooier en de egg coffee was geboren.
Voor de egg coffee kun je het best koffie gebruiken met robusta koffiebonen. Die geven wat extra pit aan de koffie.Aroma Club


Hoewel ik zelf dus niet van koffie houd is Maarten wel een echte liefhebber. We hebben een goede volautomatische  koffiemachine in huis en hoewel de latte art nog niet zo wil lukken, presenteert hij lekkere café lattes volgens bezoekers. 
Hij werd dan ook nogal enthousiast toen ik hem vertelde dat ik 3 soorten koffie van Aroma Club opgestuurd zou krijgen om uit te proberen.

3 smaken


Aroma Club heeft op basis van verschillende smaakprofielen 3 unieke smaken ontwikkeld:
  • 1 Elegant Vesper –voor de liefhebber van milde en zachte koffie (100 % Arabicabonen)
  • 2 Smooth James – voor alle soorten koffieliefhebbers: krachtige maar niet te bittere koffie (80 % Arabicabonen en 20% Robusta bonen)
  • 3 Strong George – Voor de espresso liefhebbers: een heerlijke sterke boon (70 % Arabica bonen en 30 % Robusta bonen).
De bonen van Aroma Club komen uit Costa Rica, Colombia en Brazilië. 


De koffiebonen zijn vers gebrand en niet gemalen. Dit om de versheid en de smaakbeleving optimaal te houden. De heerlijke koffiesmaak wordt gecreëerd door de zogeheten ‘Slow Roast’ techniek. Dit is een traag brandproces waarbij de smaken en aroma’s optimaal uit de koffieboon worden gehaald. Elegant Vesper wordt in 14 minuten gebrand, Smooth James in 17 minuten en Strong George wordt zelfs in 19 minuten gebrand. 

Aroma Club levert ook aan bedrijven, dus ook op je werk zou je van deze koffie kunnen genieten. Je kunt de koffie dan bestellen via https://aromaclub.nl/

Maarten heeft tot nu toe alleen nog de Elegant Vesper geprobeerd, maar daar is hij er over te spreken. Lekkere koffie die hij zeker zelf ook zou kopen. Zelf proeven?Je kunt de koffie hier bestellen en hoeft geen verzendkosten te betalen.


Egg coffee


Egg coffee Cà Phê Trứng

Ingrediënten voor 1 kopje


  • 1 kopje espresso (liefst van robusta bonen)
  • 1,5 eetlepel gecondenseerde melk
  • 1 theelepel (vanille)suiker
  • 1 eidooier

Klop de eidooier met de gecondenseerde melk en de suiker in minstens 5 minuten tot een schuimige massa. 
Zet een vers kopje espresso en roer een theelepel koffie door het eimensel. Giet het eimengsel dan over de resterende koffie in het kopje. In Hanoi serveren ze het kopje in een bakje heet water zodat het niet zo snel afkoelt; in Hoi An kregen we het zonder bakje water.


Deze koffie heb ik gekregen van Aroma Club. Het enthousiasme is het produkt is geheel van mijzelf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...