Duizenden1dag: Foodblogswap: bounty-ijstaart

vrijdag 31 augustus 2018

Foodblogswap: bounty-ijstaart

Deze maand was ik voor de foodblogswap gekoppeld aan de blog van Slowfoody, waar ik het recept van het bounty-ijs vond. 

Voor dit ijstaartje gebruikte ik de dubbele hoeveelheid van haar recept en paste ik de verhoudingen iets aan. Ik gebruikte wat minder suiker, kokosrasp en chocolade. Ik heb het ijs 2 keer gemaakt. De eerste keer volgens het originele recept, maar met andere kokosmelk. Ik vond het ijs toen te waterig en in verhouding wat te veel kokosrasp. 
Nadat ik eerst allerlei variaties had bedacht om het ijs wat romiger te maken verzon ik ineens dat ik gewoon dezelfde kokosmelk moest proberen als Slowfoody gebruikt had. En dat bleek genoeg te zijn om het ijs een veel betere smaak te geven. Eerlijk gezegd heb ik nooit geweten dat er zoveel verschil zit in romigheid tussen de diverse merken kokosmelk. 
Het ijs is ook heerlijk om zo te eten, dus als je geen zin hebt om een taartje te maken kun je met dit recept ook aan de slag.

Voor het taartje gebruikte ik een vorm van 20 centimeter doorsnede. 


Bounty-ijstaart


Ingrediënten voor 8 personen


Bodem

 • 12 oreo koekjes 
 • 45 gram zachte boter
 • beetje boter om in te vetten
 • springvorm van 20 cm
 • bakpapier

Verkruimel de koekjes en meng de kruimels met de boter. Vet de springvorm in. Haal de ring van de bakvorm en leg het bakpapier op de bodem. Zet de ring er dan weer op en klem daarmee het bakpapier in de vorm. Knip rondom af.
Doe het koekjesmengsel in de vorm en duw goed aan op de bodem. 


IJs

 • 540 ml kokosmelk (fair trade; die is lekker romig)
 • 150 gram poedersuiker 
 • 50 gram kokosrasp 
 • 2 theelepels vanille-extract 
 • 50 gram pure chocolade

Doe de kokosmelk, melk en slagroom in een kom. Zeef de poedersuiker erboven en voeg het vanille-extract toe. Roer goed door en zet het dan een uurtje in de koelkast om goed koud te worden.

Rooster de kokosrasp in een droge koekenpan tot het lichtbruin van kleur is. Schud de pan af en toe een beetje of roer met een spatel door de kokosrasp zodat het gelijkmatig roostert. Blijf er bij, want het gaat vrij hard. Laat het afkoelen op een bord.

Hak de chocolade in stukjes.
Spatel de kokosrasp door het kokosmelk-mengsel en doe het in de ijsmachine. Als het ijs een beetje dikker begint te worden doe je de chocolade erbij en laat je het ijs draaien tot het klaar is. Schep het ijs in de springvorm en strijk het glad. Zet daarna in de vriezer en laat het goed stevig worden voor je de chocoladelaag er op doet.Chocoladelaag

 • 60 gram pure chocolade
 • 2 eetlepels kokossnippers

Smelt de chocolade op laag vermogen in de magnetron. Roer steeds even door. Rooster intussen de kokossnippers in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren. Giet de gesmolten chocolade gelijkmatig over de ijstaart, strijk direct uit en bestrooi met de kokossnippers. 

Haal de ijstaart een kwartiertje van te voren uit de vriezer en snijd met een mes dat je even goed warm gemaakt hebt onder de hete kraan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...