Duizenden1dag: Salade met koolrabi, gamba's en Hollandse garnalen

zondag 5 augustus 2018

Salade met koolrabi, gamba's en Hollandse garnalen

Met het warme weer van de laatste weken heb ik niet zo'n zin om boven hete pannen te hangen. Snel en makkelijk is hier dus het motto. Deze salade maakte ik op de heetste dag van het jaar. Omdat het zo warm was hadden we niet zoveel trek, maar ik kan me voorstellen dat je er nog wat extra sla of andere groenten in doet. Je kunt er natuurlijk ook wat brood bij eten.Wij hadden hier genoeg aan.

De hoeveelheden die ik gebruikt heb kwamen voort uit wat ik nog had liggen. Een bakje garnalen in de vriezer, een restje gamba's en een per ongeluk al geschilde koolrabi van de dag ervoor.
Omdat ik over het algemeen niet zo van dressing over mijn salade hou maak ik me er meestal makkelijk vanaf door wat olie en azijn te gebruiken of een yoghurtsausje met wat knoflook te maken.
De dressing die ik nu gebruikte zat in de foodybox en vond ik boven verwachting lekker. Het is de Ranch van Cardini's, een romige knoflook dressing met witte wijn azijn, verrijkt met Italiaanse kaas. Hoewel ik me ook voorgenomen heb vaker te experimenteren met salades en verschillende soorten dressings heb ik er nu in elk geval 1 gevonden waar ik op terug kan vallen als ik voor snel en makkelijk ga.

Maken jullie je dressings altijd zelf (suggesties welkom) of grijpen jullie ook wel eens naar een flesje.

salade met koolrabi, gamba's en garnalen

Salade met koolrabi, gamba's en Hollandse garnalen


Ingrediënten voor 2 personen


  • 100 gram gemengde sla
  • 0,5 komkommer in blokjes
  • 1 kleine geraspte koolrabi
  • 10 rauwe gamba's
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • handje pompoenpitten
  • olie en azijn of Ranch dressing van Cardini's

Rooster de pompoenpitten en laat ze afkoelen. Doe de sla, komkommer en koolrabi in een kom en strooi er de pompoenpitten over. Verdeel de Hollandse garnalen over de salade. Bak de gamba's in een beetje olie in een paar minuten gaar (ze worden dan roze). Bak ze niet te lang, want dan worden ze taai. Doe er olie en azijn overheen of gebruik een andere dressing. Erg lekker is ook een mengsel van een paar eetlepels magere yoghurt, 1 eetlepel mayonaise en een beetje gesnipperde knoflook en peterselie.De dressing van Cardini's heb ik gekregen. Het enthousiasme over dit product is geheel van mijzelf.

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...