Duizenden1dag: Winkelen in York

dinsdag 14 augustus 2018

Winkelen in York

York heeft een centrum met veel winkels en als je van shoppen houdt kun je hier dus je hart ophalen. Maarten houdt niet van winkelen, dus uitgebreid winkels kijken is er voor mij niet bij als we samen zijn. Ik kies zeer selectief waar ik in wil zodat het voor hem vol te houden is en ik toch wat leuke winkeltjes mee kan pakken. In het uiterste geval gaat Maarten gewoon ergens wat drinken met zijn boek en kan ik op mijn gemakje snuffelen. Zo komen we er altijd wel weer uit.
In dit geval had ik een gelukje, want in York heb je de York Cat Trail , een route door de stad waarbij je katten kunt zoeken. Het idee van het plaatsen van katten tegen de gevels van de huizen dateert uit de middeleeuwen en was oorspronkelijk bedoeld om ratten en muizen weg te jagen. Het is een erg leuke manier om de stad te ontdekken en Maarten ontdekte het foldertje met de tocht op het moment dat ik wat winkels wilde kijken. Ik kon dus mooi snuffelen terwijl hij katten aan het zoeken was op de gevels. Wij hebben maar een kat of 4 gezocht, maar een volgende keer zou ik best de hele route willen lopen.


Wat het winkelen in Engeland voor Maarten wel leuker maakt is dat de gebouwen vaak zo lekker pittoresk zijn en dat er veel leuke kleine winkeltjes zijn met ander aanbod dan in Nederland.
Zo moet je in York zeker even naar de Shambles; het straatje waar Harty Potter zijn toverstaf kocht in de eerste film. Het is een schattig straatje met overhangende gevels en leuke winkels. In deze straat bevindt zich ook de Shambles market waar je wat leuke foodkraampjes vindt.
Door de stad heen vindt je veel leuke winkels op foodgebied. Van de meeste heb ik alleen de etalage gezien, maar er zijn er een paar die ik toch graag wat aandacht op mijn blog wil geven.Rafi's SpiceboxEen van de winkels die ik me nog kon herinneren van York was Rafi's Spicebox, een soort Indiase kruidenschatkamer. Hier maken ze ter plekke allerlei kruiden- specerijenmixen voor curry's en bijgerechten. Je kunt het hele assortiment online vinden en er staan ook veel recepten op de site.
Wat ik erg leuk vind is dat je kunt kiezen hoe heet je je mix wil hebben. Als je je bestelling online doet kun je aangeven of je mild, medium, hot of very hot wil en je kunt ook nog een hokje aanvinken waarmee je je mix glutenvrij maakt. Toen ik vertelde dat ik Rafi's Spicebox op mijn blog wilde vermelden kreeg ik ogenblikkelijk een zakje currymix en een mix voor Bombay aardappels mee. Ik heb ze nog niet gebruikt, maar dat gaat zeker nog gebeuren.Rafi's Spicebox heeft ook vestigingen in Sudbury, Harrogat, Newcastle en Leeds

Rafi's Spicebox
17 Goodramgate
York


Roly's Fudge Pantry YorkRoly's Fudge verkoopt die lekkere borstplaatachtige fudge die ik niet kan weerstaan. Het is me dus ook niet gelukt om zonder fudge naar buiten te komen. Ze hebben vestigingen door heel Engeland en deze zit in de Shambles; het schattige Harry Potter straatje in York.Roly's Fudge Pantry
2 Shambles
York


Appleton's ButchersZe waren nog net niet gesloten toen we bij deze varkensslager naar binnen vielen voor een pie en we werden nog vriendelijke geholpen. Het was geen enkele moeite om hem door te snijden zodat we hem konden delen en onderweg naar de bus terug naar de camping proefden we dat we deze pie nog wel een keertje wilden. 


De volgende dag maakten we dus nog een pitstop bij deze slager zodat we op de camping een lekker maaltje zouden hebben. We kochten worstjes, een breakfast roll en nog zo'n lekkere pie en het heeft ons uitstekend gesmaakt. Aanrader dus, deze slager!


Appleton's heeft ook vestigingen in Ripon, Wetherby en Boroughbridge.


Appleton's Butchers
19 Lendal 
YorkGeen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...